A tots els que ens agrada la cuina tenim manies amb els ingredients, amb els electrodomèstics i/o les eines i els motlles amb els que treballam. No és el mateix un motlle comprat a un bazar (que sempre et pot treure d’un compromís), que un motlle de bona qualitat, d’aquells que les padrines passen als nets. En aquest cas, els motlles de la marca Nordic Ware (no me paguen per dir això però no diria que no si m’en regalessin qualcun) són la nineta dels meus ulls. Si no els coneixeu us recoman que us informeu i veureu que no xerr per xerrar. Són motlles fets amb alumini colat i tenen garantia de per vida! Quasi res! I amb ells es poden fer coques amb formes tan plantoses com aquesta.
Ingredients
Per a la coca
• 200 g d’oli de girasol
• 250 ml de llet
• 250 g de sucre
• 420 g de farina amb llevat incorporat
• 1 cullereta de llevat amb pols
• 4 ous de mida L
• El suc i la pell ratllada d’una llimona
• 1 cullerada (generosa) de lemon curd
• 2 cullerades soperes de llavors de rosella
Per al glassejat
• El suc d’una llimona
• Una cullerada de lemon curd
• Sucre en pols (aproximadament 100 g)
Passa a passa
1. En el vas de la batedora de varetes hi posam l’oli i el sucre i ho començam a batre perquè hi entri l’aire.
2. Hi afegim els ous un a un fins que estiguin tots ben integrats.
3. Preparam el suc de la llimona, la pell ratllada i la cullerada de lemon curd. Ho mesclam tot bé i ho reservam.
4. Preparam la llet per una banda, i la farina i el llevat en pols per l’altra. Ho reservam.
5. Hi afegim la farina en 3 vegades i la llet en dues alternant farina i llet, acabant amb la farina amb la mescla d’oli, sucre i ous d’abans.
6. Quan ja quasi estigui tot a punt, hi hem d’afegir la mescla de suc i pell de llimona i lemon curd i les cullerades de llavors de rosella.
7. Abocam la pasta en el motle, prèviament untat (amb el que millor ens vagi: mantega, oli, esprai…) i ho posam en el forn encalentit a 180º durant 40-45 minuts o fins que en punxar amb un escuradents aquest surti net. Si utilitzau un motle de Bundt Cake heu d’esperar 10 minuts a treure la coca del motle.
8. Preparam el glassejat posant tots els ingredients en un tassó o un bol i ho mesclam tot bé. Ha de tenir com una textura de iogurt però un poc més líquid.
9. Quan estigui la coca una mica més freda repartim els glassejat per sobre. És molt líquid i bastant transparent, motiu pel qual no tendrà efecte sobre l’estètica del bundt, però sí sobre el seu sabor, que serà més intens.
Una vegada extreta del motle, podem decorar la coca amb trinxes de pell de llimona o amb pètals de flors comestibles, com les que veis en la foto.