skip to Main Content

Canviar de cicle durant el confinament, un estrès relatiu

Parlam amb alumnes de 4t d’ESO, un curs que suposa canvis importants a la vida d’un estudiant.

“És molt difícil mantenir la motivació”

“Ha estat molt dur, perquè és un final d’etapa, és un curs que tanca i defineix molt l’etapa d’ESO”. Aina Morales, alumna de 4t d’ESO a l’IES Manacor recalca que “has creat un vincle amb els professors i amb els companys, teníem planejats viatges d’estudis, graduacions, i tot se n’ha anat sense més no sabem a on. Ha estat una aturada increïble”. Quan parla de la vida acadèmica confinada, comenta que “deixes de tenir aquest vincle amb els professors, a més, no tens unes obligacions, i has de ser tu mateix el que continuï amb la motivació”. Per a Aina Morales, tots aquests plans prevists, “ara ja seran irrecuperables, ens n’havíem d’anar tots junts, i és impossible fer el viatge, perquè la gent es dispersa. Sabem que és possible que ens tornin els doblers. I no volíem els doblers, volíem l’experiència, però sabem que no pot ser”. Aina Morales, que no ha demanat cap tutoria presencial, confessa que “és molt complicat estudiar. On tens la màxima nota possible, continues fent feina exclusivament per voluntat pròpia”. I es lamenta que, “així és molt difícil mantenir-se motivat. Hi ha classes que només som sis alumnes. No té res a veure que No té res a veure que t’expliquin les coses a una pissarra, o a través d’una pantalla i així i tot el professorat han fet tot el que han pogut i més”.

“De cada vegada m’ha costat més concentrar-me”

Toni Galán, alumne de 4t d’ESO de l’IES Manacor, explica que “el primer mes ho duia bastant bé, teníem bastanta feina, però així com ha anat passat el temps m’ha costat més concentrar-me i la feina es feina més llarga”. Galán, que ho duia tot aprovat, ha fet tota la feina que li han demanat, “volia pujar nota perquè l’any que ve vull fer el batxillerat internacional”. Per a Galán, “la gran majoria de professors han estat molt aguts i ens han ajudat sempre que hem tengut”. Aquest alumne de l’IES Manacor ha acudit “a les classes on-line, però no n’he demanada cap d’especial”. Es lamenta, finalment, que “teníem el viatge programat i l’hem hagut de suspendre. Ens diuen que segurament ens podran tornar els doblers”.

“Ens hem perdut el viatge d’estudis, però començam l’estiu abans”

“A mi el confinament m’ha passat superràpid, és ver que no podíem sortir, però podíem xerrar i jugar on-line”. Adrià Cammerer, alumne de 4t d’ESO a l’IES Porto Cristo, és pragmàtic i optimista. “Per a nosaltre ha estat més fàcil, perquè només fent els deures ja t’apujaven la nota”. Reconeix que han hagut de fer alguns exàmens, “però són més fàcils, perquè els fas a ca teva”. Pel que fa a la relació amb els professors, n’està satisfet: “Hem pogut fer videotelefonades i demanar els dubtes que teníem. Sempre ens han enviat els deures, i hem fet algunes classes de repàs on-line per si teníem dubtes”. “No he estat gens estressat. I tenia amics que en tenien de suspeses, i per a ells també ha estat més senzill recuperar-les”. En la mateixa línia diu que “ens hem perdut el viatge d’estudis i la graduació, però hem començat l’estiu abans”, per acabar conformat: “Si ens poden tornar els doblers del viatge ja està. Ara val més esperar què passa, i si hem de celebrar res ho farem entre nosaltres”. Adrià Cammerer vol intentar l’any que ve cursar el batxillerat internacional a l’IES Manacor.

Back To Top
Search