skip to Main Content

El cap de l’oposició fa una crida al batle per poder aprovar el Pla General dins el termini previst

Dia 27 de juny l’exbatle i cap de l’oposició Miquel Oliver va fer una roda de premsa en la qual allargar la mà a l’actual batle, Pedro Rosselló, en relació a l’aprovació del Pla General de Manacor. El dia escollit per a aquest oferiment, segons va explicar Oliver, no era casual: “Avui fa un any que es va fer l’aprovació inicial i queda un any queda un any de moratòria quant a la reclamació d’expropiacions de zones verdes”

Oliver va voler fer un repàs dels fets succeïts els darrers anys entorn el tema. Va dir que d’uns anys ençà, els especuladors es fixaven més en els preus de les zones verdes que no en el de les zones urbanitzables; i que, quan fa un any l’Ajuntament va disminuir el sostre poblacional del municipi (amb la qual cosa disminuïa també la superfície de zones verdes) els especuladors declararen la guerra judicial a l’Ajuntament. Per altra banda, continuava l’exbatle, d’ençà que el consistori presidit per Antoni Pastor va iniciar la tramitació del Pla General de Manacor han estat al capdavant del projecte cinc tècnics, fruit de les successives dimissions o cessaments.

Fa uns dies que l’equip de govern ha tret a contractació externa el Pla General per 180.000 euros. Segons Oliver, hi ha moltes ombres al respecte. “Cap on es resoldran les al·legacions al pla, que depenen més de decisions polítiques que no tècniques? Qui prendrà aquestes decisions?”

Per això, pels canvis d’estratègia de l’equip de govern, per la seva incapacitat d’obtenir resultats i per la situació d’amenaça en què es trobaria el consistori si s’esgotassin els terminis, Oliver es posa al servei del batle. “No pot ser que el batle no hagi demanat ajuda. Li deman que es reuneixi amb organismes superiors, tècnics, consellers o president. M’oferesc com a intermediari.” Va destacar que el seu oferiment no era una carta blanca al Pla General, que era una proposta en positiu, una estesa de mà, amb la voluntat de desencallar la situació.
Les preguntes dels periodistes el varen fer xerrar una mica més: “A Pedro Rosselló li queda fins al novembre. Pot ser pensa que ja es trobarà el problema un altre?”

Sigui com sigui, si no s’aconsegueix l’aprovació provisional d’aquí a dotze mesos, mig milió de metres quadrats podrien ser objecte d’especulació. “Hem d’evitar que els especuladors guanyin aquesta batalla” Si no, la capacitat econòmica de l’Ajuntament es veurà molt afectada els anys vinents.

L’equip de govern ja ha emès la seva resposta a l’oferiment de Miquel Oliver. Segons el batle, la regidora d’urbanisme i la portaveu, la notícia és molt positiva. Estan contents que es faci amb responsabilitat municipal i faran feina pel consens. També esperen que això serveixi per agilitzar la tramitació als organismes supramunicipals.

Back To Top
Search