skip to Main Content

Cap on vas, Sant Antoni?

Dijous, 9 de març, a les 20.00 h, a l’Espai Na Camel·la tendrà lloc el debat sobre la festa de Sant Antoni amb quatre punts a l’ordre del dia: transparència econòmica, presència de la dona, successió dels dimonis i controvèrsia tradició-modernitat. Us ho voldreu perdre?

Toni Gomila
Parlarà en nom del Patronat de Sant Antoni, entitat de la qual actualment és l’actual president. És historiador i sens dubte un dels grans coneixedors dels orígens històrics de la festa. Va ser també, juntament amb Albert Carvajal, secretari del Patronat, el coordinador del llibre sobre la història de Sant Antoni publicat per aquesta entitat.

 

 

Mateu Juan
És el baciner, l’encarregat de coordinar la comitiva de dimonis i sonadors. De família dimoniera, son pare, l’amo en Toni Aleix, ja va ser baciner. El seu fill, Toni Juan, és dimonió. Actualment també és regidor de festes a l’Ajuntament. També va ser el primer president del Patronat de Sant Antoni després de la mort de mossèn Mateu Galmés.

 

 

Bàrbara Duran
Musicòloga i professora de secundària. En plena elaboració de la tesi doctoral, Duran ha publicat recentment Posseïts pel dimoni: Sant Antoni des de la música rave i trance. Interessada també en altres manifestacions de la cultura popular i també en el moviment d’igualtat de dones i homes, també es tracta d’una veu autoritzada.

 

Margalida Gelabert
Destacada lluitadora per la igualtat entre homes i dones. Ha fet feina a l’espai de dones de Manacor, i participarà al col·loqui en representació de l’assemblea antipatriarcal de Manacor. Ha pres part en reunions per acostar postures entre els col·lectius feministes i el Patronat de Sant Antoni.

 

 

 

Joan Llodrà
És regidor a l’Ajuntament de Manacor per MÉS-Esquerra. Dies abans de la festa, un post seu a les xarxes va fer prendre un debat covat sobre la necessitat de democratitzar la festa de Sant Antoni. Des de l’Ajuntament sempre ha maldat per la transparència, la justícia i l’eliminació de privilegis.

 


Toni Vives
És doctor en Història Contemporània per la Universitat de Barcelona. Ha estudiat la festa de Sant Antoni i d’aquest estudi n’és fruit el llibre Les festes de Sant Antoni a Manacor: ritual, identitat i mobilització durant el segle XX. A banda de santantonier, és una veu autoritzada amb visió científica de la festa.

Back To Top
Search