Skip to content

El carnaval de Manacor es vestirà de temàtica western

Els darrers dies s’acosten a Manacor i arreu del municipi es preparen novetats per gaudir d’aquests dies de disbauxa. Com ja és tradició, el carnaval començarà el dijous llarder, dia 23 de febrer, amb la Rueta. I continuarà el dissabte següent, dia 25 de febrer, amb la primera Rua de temàtica western que se celebra a la ciutat. El delegat de Festes, Mateu Juan, ha explicat que “hem introduït novetats en el programa, com la gran festa temàtica western amb música, llums i atraccions que veurem a la plaça de Ramon Llull durant la Rua o els concerts i les actuacions per a infants i joves de la Rueta”.

La Rueta començarà dijous dia 23 a les cinc de l’horabaixa amb la concentració de disfresses a la plaça del Rector Rubí i la batucada. Poc després, a les 17.15 h els indis i vaquers prendran la plaça de Weyler per fer gaudir els més petits de cada casa. Poc després els Ninjas de l’oest i les cançons del grups Mamballetes, Neorural i Sac de puces.

A Porto Cristo la Rueta se celebrarà l’endemà, divendres dia 24 de febrer. “Els alumnes de les escoles del nucli aniran fins el parc del Sol i la Lluna amb les seves disfresses on els esperarà el grup Spaguetti, que amb les seves cançons posaran la banda sonora al carnaval dels més petits de Porto Cristo”, ha explicat la regidora de Turisme i Cultura, Antònia Llodrà, durant la presentació dels actes de carnaval. A Son Macià els actes d’aquestes fresses es concentren durant la nit de divendres 24. A partir de les 19 h un fogueró, una torrada, el concurs de fresses, el ball de bot i la ximbombada serviran als macianers i macianeres per celebrar els darrers dies.

Canvis a la Rua
Una de les innovacions més importants del carnaval manacorí és la festa de temàtica western que servirà per celebrar la Rua. Per això l’Ajuntament de Manacor i tots els que col·laboren en la festa “convertiran la plaça de Ramon Llull en un decorat del Far West que concentrarà música de tots els temps amb especial atenció a les cançons que ens fan pensar en l’oest nord-americà”, ha explicat el regidor de Festes, Mateu Juan.

Per aquest motiu “convidam tothom a participar en aquesta gran comparsa que inclourà alguns dels personatges de les mítiques pel·lícules de l’oest: pistolers, indis, lladres, xèrifs, ballarins de cancan i moltes més coses”, ha afegit el regidor de festes.

Així, la gran festa de carnaval començarà el matí amb Vermut i música americana: a partir de les 12 i fins a les 14 h el grup Long Time No Swing ompliran la plaça de sa Bassa de música i ball. Més tard, a les 18.30 h, tots els que es disfressin es concentraran a la plaça del Palau per baixar en comitiva fins a la plaça de Ramon Llull. La Gran Festa de Carnaval comptarà a partir de les 20 h amb actuacions de discjòqueis, animació, efectes musicals, audiovisuals i d’il·luminació. A més, les paradetes de menjar es concentraran davall la pèrgola de la plaça.

I diumenge dia 26 el carnaval continua a Porto Cristo. A les 16 h la plaça de ses Comes concentrarà totes les fresses del nucli, que acompanyats de les Tortugues Ninja i la batucada Arlequins, aniran fins al passeig de la Sirena a celebrar la Rua de Porto Cristo.

Enterrament de la sardina

Però el carnaval només acabarà oficialment amb l’enterrament de la sardina, dimarts dia 28 de febrer. A Manacor la comitiva “funerària” sortirà a les 19.30 h de la plaça del Convent per arribar a la plaça de sa Torre, on se celebrarà una sardinada. I a Porto Cristo, també dimarts dia 28, el Centre de Cultura acollirà la “capella ardent” en honor a la sardina i des d’allà sortirà la comitiva que enterrarà la sardina a la platja per després tornar al Centre de Cultura a celebrar la tradicional sardinada.

Back To Top
Search