skip to Main Content

Centenars de joves participen al Correplaces, la versió exterior del Correbars

 

I dissabte, dos anys després, va ser el Correplaces. Xítxeros amb Empenta, la dinàmica associació juvenil manacorina que, des de fa anys remou les bases del jovent del poble, va demostrar que la pandèmia no els ha erosionat i, aprofitant les vacances de Pasqua, va dur endavant amb èxit de participació total una nova edició del Correbars, ara en versió exterior, per evitar aglomeracions en espais tancats, i amb el nom de Correplaces.

Amb un sol imponent, a l’entorn de les quatre de l’horabaixa, els correplaçaires s’ajuntaren a la plaça de Sant Jaume. Els organitzadors, abillats tots a la manera més postapocalíptica que sabien, es cuidaven de repartir les camisetes i els tiquets de beguda i de sopar.

Una vegada repartits els tiquets i les camisetes, arribà el torn de la performance inicial, que es veié alterada per la participació inesperada de la policia local. En pocs minuts es va desfer el malentès i l’esdeveniment pogué continuar el seu camí sense més dificultats.

A la plaça del Convent, els participants, dividits en equips de deu persones, s’havien de provar a fer un tres en línia amb fitxes que eren taronges i llimones. Però per poder col·locar o moure les fitxes havien de superar abans algunes proves dificilíssimes, com ara el bottleflip, que tant ha s’usat en els patis, i també dins les aules dels nostres centres educatius. L’altra prova consistia a deixar dues bossetes d’infusió damunt la ventalla d’una gorra. “No és tan difícil”, digueren els organitzadors, “nosaltres hem vist vídeos i es pot fer”.

La segona aturada era a la plaça de les Verdures. Allà els participants superaren una quina musical amb temes d’ara i de sempre que cantaren i ballaren amb entusiasme desigual.

Finalment, un dicciopinta massiu esperava tota la comitiva a la plaça de Sant Jaume. Alguns dels participants dibuixaren conceptes i paraules amb els ulls embenats perquè la multitud enfervorida les endevinàs.

L’horabaixa acabà amb el sopar i després amb el concert. Els joveníssims Onada va fer les delícies del públic amb la seva frescor i franquesa i un grapat de versions fetes amb gust i senzillesa. Els seguiren els experimentats Saïm i els contundents Santa Salut. Clogueren la vetlada PlanET, Miquel de la Mel, El Borru i una catefa grossa de convidats a ritme de trap manacorí.

Back To Top
Search