Skip to content

Els Centres de Dia de Manacor i Porto Cristo incorporen per primera vegada la figura del Terapeuta Ocupacional

Els dos centres d’estades diürnes que gestiona l’Ajuntament de Manacor, situats a Porto Cristo i a la ciutat de Manacor, han incorporat una Terapeuta Ocupacional als equips humans que tenen cura de les trenta-sis persones majors que en són usuàries. D’aquesta manera “hem ampliat el ventall d’activitats que oferim als majors durant les seves estades als Centres de Dia per potenciar les seves capacitats motores i cognitives”, explica la regidora de Serveis Socials de Manacor, Maria Isabel Bauzà. La nova professional “s’encarrega de programar les activitats lúdiques i educatives i d’aquesta manera, ara que ve el bon temps, es podran potenciar les activitats a l’exterior i la relació de les persones usuàries dels Centres de Dia amb la ciutat de Manacor i amb Porto Cristo”, afegeix Bauzà.

La regidora de Serveis Socials ha visitat els dos centres acompanyada de la coordinadora del departament, Alba Frechilla, per informar als treballadors que la intenció de l’Ajuntament és “mantenir i consolidar aquest nou servei ja que la figura del terapeuta ocupacional, la qual ara ha començat, la tenim aquí durant nou mesos per mor d’una ajuda de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials però estam disposats a fer un esforç des de l’Ajuntament per assumir aquest servei al llarg dels anys”, ha explicat Maria Isabel Bauzà. Així, a partir d’ara l’equip de professionals dels centres d’estades diürnes del municipi estarà format per treballadors socials, infermers, fisioterapeutes, tècnics socio-sanitaris, auxiliars de serveis i cuina, a més de la nova terapeuta ocupacional.

Dos centres i 36 places
L’Ajuntament gestiona dos centres d’estades diürnes, un a Manacor i l’altre a Porto Cristo, els quals tenen capacitat per atendre a 18 persones cadascun, de les 7.45 h a les 18 h. Els objectius que persegueixen tots els professionals que hi fan feina són “el manteniment de l’autonomia personal de tots els seus usuaris i la prevenció de deteriorament de l’estat de salut mitjançant activitats terapèutiques i rehabilitadores i, a més la descàrrega emocional i física que suposa pels familiars i cuidadors, que els permet descansar i facilita la conciliació laboral i familiar”, concreta la regidora de Serveis Socials.

Publicitat

Per accedir als serveis dels Centres de Dia, de manera permanent o de manera temporal, tothom pot demanar informació al telèfon 971849100, ext. 5000. Cal tenir en compte que els professionals dels centres municipals, a més de potenciar les capacitats físiques i psíquiques dels usuaris mitjançant activitats ocupacionals i lúdiques d’acord amb les preferències de cadascú, ofereixen un servei exhaustiu d’atenció sanitària, el servei de menjador, realitzen un seguiment periòdic amb les famílies, ofereixen servei d’atenció fisioterapèutica, servei d’higiene personal i servei de transport des dels domicilis fins als centres de dia per a les persones que ho necessitin.

Back To Top
Search