skip to Main Content

Manacor fa camí per ser “Ciutat Amiga de la Infància”

Els diferents departaments de l’Ajuntament de Manacor que fan feina amb infants i joves des de múltiples vessants s’han reunit per “fer avançar totes les accions que han de convertir Manacor en una Ciutat Amiga de la Infància”, ha explicat la regidora d’Educació i Desenvolupament Local, Catalina Riera. Aquest reconeixement, que concedeix UNICEF, constatarà que l’Ajuntament de Manacor respecta i aplica en les seves polítiques, normes i programes, els drets de la infància que conté la Convenció sobre els Drets del Nin.

“Volem una ciutat amable, sana i que fomenti un desenvolupament íntegre dels infants i joves de tot el municipi, volem un reconeixement per part d’UNICEF però sobretot volem fer encara més feina per les futures generacions del nostre municipi”, ha afegit Riera. I és que des de l’any 2001 UNICEF lidera la iniciativa internacional per convertir els municipis, pobles i ciutats del món en amics de la infància. L’objectiu principal d’aquesta iniciativa és l’impuls de polítiques municipals que garanteixin el desenvolupament integral dels nins, nines i adolescents, tot reconeixent i respectant els seus drets.

El Ple de l’Ajuntament de Manacor va assumir el compromís de fer de Manacor una Ciutat Amiga de la Infància i de presentar-se a la convocatòria 2017 –2018 per obtenir aquest reconeixement. Un dels requisits per participar d’aquesta convocatòria és tenir establert un mecanisme de coordinació interna que permeti articular les diferents àrees municipals per a l’elaboració, implementació i seguiment del Programa Ciutat Amiga de la Infància.

Per aquest motiu els polítics i tècnics de les diferents àrees implicades en la feina per al desenvolupament de la infantesa i la joventut manacorines s’han reunit per seguir amb la feina necessària per obtenir el segell de Ciutat Amiga de la Infància i per fomentar la participació de les entitats i de la ciutadania en les polítiques d’infància i adolescència.

Publicitat

Així els diferents departaments i organismes autònoms de l’Ajuntament s’han compromès a recollir tota la informació relativa a l’activitat de l’Ajuntament en matèria de política d’infància i adolescència realitzada durant l’any 2016. Aquestes accions s’inclouran en la memòria necessària per a l’obtenció del reconeixement de Manacor com a Ciutat Amiga de la Infància i serviran de base per “fer créixer la participació dels infants i joves en les decisions que es prenen a l’àmbit municipal i per fomentar les iniciatives que des de l’Ajuntament fomentin una infantesa i una joventut sana, respectuosa i capaç de menjar-se el món”, ha conclòs Catalina Riera, la regidora d’Educació i Desenvolupament Local de Manacor.

Back To Top
Search