Skip to content

Cinc compradors optarien ara mateix a adquirir Majorica

Actualment, només una cinquantena de persones continuen fent feina a temps parcial a l’empresa, la resta estan en ERTO des del 14 de març

“En la situació que estam tot està marcat pel concurs de creditors i tot té el seu temps. Només pinta el que diu l’administrador concursal”, així s’expressa Cati Ginard, membre del comitè d’empresa de Majorica i secretària general del sindicat Comissions Obreres. El passat 18 de febrer es va tancar el termini de presentació d’ofertes per a l’adquisició de l’empresa i “nosaltres no tenim ni idea de quines són les ofertes, només podem saber que són cinc. Tot el que pugui circular en aquest sentit són rumors perquè tot està en mans del jutge i de l’adminsitrador concursal”, diu Ginard, que afegeix que “a partir de dia 18 sabem que en un màxim de quinze dies podrem tenir accés al nom de les cinc entitats o persones compradores i podrem elaborar els nostres informes i dir-hi el nostre parer tot presentant les al·legacions que creguem oportunes”.

Ginard admet que “fa una setmana sí que vàrem poder tenir una reunió amb l’administrador concursal, que ens fa remetre a la norma i a la llei, i ens va informar de l’arribada de les cinc ofertes. El que està clar és que qui digui d´on venen aquestes ofertes i què han oferit diu mentides”.

En aquests moments, segons explica Cati Ginard, “només una cinquantena de treballadors fa alguna tasca per a Majorica, i a més, els qui fan feina tenen només un trenta o un quaranta per cent de dedicació. El qui fa més feina arriba a un cinquanta per cent”.

Aquesta cinquantena de treballadors, a més, suposa el còmput total de treballadors de l’empresa arreu de l’estat.

Cal tenir present que Majorica, abans d’arribar al confinament i l’estat d’alarma del 14 de març, comptava amb 170 treballadors només a Manacor, repartits entre fàbrica i botigues, més una 30 a Barcelona, i prop de 70 repartits per la resta de l’estat, en total, gairebé 300 treballadors, molts dels quals històrics, i que des del passat 14 de març, en la seva gran majoria, estan amb ERTO per força major, perquè “Majorica depèn totalment de les vendes i les comandes internacionals”, recorda Cati Ginard.

Aquest ERTE s’allargarà fins al pròxim 31 de maig. Entre tot això, va arribar el concurs de creditoris i la sortida a la venda de l’empresa el passat mes de novembre. Per Ginard està clar que Majorica “ja estava ferida ambs del 14 de març, l’arribada de la pandèmia la va acabar de rematar”’.

Ara mateix, acaba dient la sindicalista manacorina, “la situació és complicadíssima i la gent està molt preocupada, perquè el futur de Majorica, i per tant el seu futur laboral també, dependrà de qui vulgui comprar i de la solvència i les idees amb que vengui la nova propietat.

Una empresa que va arribar a comptar amb 800 empleats, ara es troba en una situació de precarietat absoluta, amb només tres centenars de persones en nòmina, de les quals només escassament una cinquena part continuen fent algun tipus de feina. Continuarem a l’aguait de la informació.

Back To Top
Search