Skip to content

Costums vitals, la nova proposta didàctica del Museu de Manacor adreçada a gent major

Dirigida a residències de la tercera edat, centres de dia i centres educatius, la proposta consta de dos quadernets que pretenen acostar el món de la pagesia i la vida al camp a infants i gent gran de Manacor.

El Museu d’Història de Manacor fa una passa més per facilitar a tota mena de públic el coneixement històric que roman entre les seves parets. El dilluns 22 de febrer la institució va presentar els dos quaderns titulats “Costum Vitals”, un recurs lúdic i didàctic creat per la treballadora en pràctiques del Museu, Maribel Trobat i que està adreçat a gent major i infants amb l’objectiu de reviure, en el primer cas, i descobrir, en el segon, la vida i costums de la societat rural manacorina. Segons ha explicat la directora del Museu, Magdalena Salas, “per una banda, a les escoles els ajudarà a conèixer un món que ja no existeix i que per ventura alguns recorden dels seus padrins i, per la gent major, els ajudarà a recordar el món que han viscut o que recorden dels seus pares”. Per tal de fer aquest material accessible a tothom, el Museu d’Història ha creat un nou subapartat en la seva pàgina web, “Quaderns didàctics”, on qualsevol persona es pot descarregar sencer o pàgina per pàgina el contingut de forma totalment gratuïta.

El quadern dirigit a la gent major neix de la voluntat d’entretenir i divertir a aquest segment de la població que durant la pandèmia i el confinament s’ha vist més afectada per la soledat, sent un recurs útil per treballar i gaudir a casa, a la residència o al centre de dia. Part del contingut del quadern està dedicat a exercicis de memòria, activitats de relacionar idees i objectes o completar paraules. El quadern de “Costums Vitals” està adreçat a nines i nins dels centres escolars de Manacor. Tal com ha explicat l’autora, el text “està treballat amb un llenguatge molt planer i sense complicació”, fet que ajudarà al professorat i als infants a tractar la història rural de Manacor.

Per la seva banda, la delegada de Serveis Socials, Carme Gomila i el delegat de Cultura, Mateu Marcé, han volgut donar suport a la iniciativa destacant el seu caràcter transversal i inclusiu. En aquest sentit, Gomila ha assenyalat que els quaderns són una bona manera de rebre als nouvinguts “sóm terra d’acollida -diu Gomila- i no només han de conèixer la llengua sinó també la història, els refranys, els costums…”. Per la seva banda, Marcé ha recalcat la importància que té pels centres educatius disposar d’aquests quadernets, un recurs didàctic que segons el delegat, “ens recorda quins són els nostres orígens”.

Back To Top
Search