Skip to content

Plaer conscient, sexualitat i espiritualitat: quan la relaxació supera l’orgasme

Parlam amb Rita Shelyakina (Àstrakhan, 2001) sobre les varetes de cristall, unes joguines eròtiques fabricades al Canadà per Courtney Davis a través de la marca “Viva la vagina”. La seva particulatirat rau en l’aprofitament de les qualitats de cristalls i minerals per oferir un producte femení -i també masculí- que explora el que les autores anomenen ” el plaer conscient”.

Per a qui no conegui encara Rita Shelyakina, és una jove manacorina nascuda a Rússia que els quinze anys va publicar el seu primer llibre, “Besar la tierra”. Actualment viu a Manacor i estudia a distància el grau d’Humanitats a la Universitat Popeu Fabra, uns estudis que combina no només amb la recerca i exploració del món de l’astrologia sinó també amb la col·laboració del projecte empresarial de Courtney Davis.”The Empowered Woman” o “Viva la Vagina”, són les marques amb les quals la canadenca presenta el seu particular univers.

Abans de res, parlam amb Shelyanika sobre el seu interès en l’astrologia, un hobby que segons diu “s’ha convertit en una font d’ingressos” realitzant cartes astrals i formacions, però des d’un enfocament terapèutic perquè, segons assegura “m’interessa més el tema de la transformació personal”. Diem això perquè aquesta recerca individual i personal és el punt de partida d’aquestes particulars joguines eròtiques. Segons explica, Davis té una visió alternativa de la sexualitat, que combina amb l’espiritualitat i la formació en Tantra. Com diu Shelyanika “al final es tracta d’un procés cap a l’autoestima i la sanació, és molt més ampli i profund del que ens ensenyen normalment”.

El paper de Shelyanika en el negoci es basa en la gestió les xarxes socials i promoció dels productes. “Theempoweredwoman.ca” és el portal web des d’on es poden adquirir les vares de cristall, vidre o diferents minerals, com el quars i el jade i de roques com l’obsidiana. La seva importància rau en la “freqüència vibratòria concreta” que desprenen i que, segons Shelyanika “poden ajudar a dissoldre diferents tipus de trauma”. Per altra banda, el fet que siguin d’aquest material fa que l’experiència sexual sigui més lenta i progressiva i la seva forma facilita el massatge cervical o de destensió, l’estimulació del punt G o l’squirting.

Tenint en compte això, podem dir que estam davant d’un paradigma totalment oposat al de productes com el “Satisfyer”. “La filosofia que hi ha al darrere aquests productes -afirma- apel·la al plaer conscient, no al plaer de la descàrrega de tensió de trenta segons que dóna el Satisfyer”. “Tenim la cultura -segueix Shelyanika- de què l’orgasme és l’objectiu quan no hauria de ser així, l’objectiu ha de ser connectar amb tu mateix. De l’altra manera, l’orgasme es converteix en una cosa mecànica i totalment artificial”. “L’objectiu primer és relaxar-te, seguidament, tot sol surt la connexió amb tu mateix. És més important relaxar-se que estimular-se”, conclou.

Tot i que pareix que els productes estan dirigits només a dones, els homes també poden treballar i gaudir del plaer conscient que Davids i Shelyanika proposen, jugant amb la seva parella o adquirint algunes de les vares que es poden usar per a fer massatges de pròstata. De fet, Davis també complementa la venda d’aquests productes amb la formació tant a dones com a homes, per a gaudir més de l’acte sexual gràcies a la connexió amb un mateix.

Courtney Davis
Back To Top
Search