Skip to content

“La ciutat invisible”, una exposició que ens acosta a la sensibilitat i la creativitat de les persones amb discapacitat

“El projecte neix de la casa entesa com a llar, com a lloc on viuen les persones que estimes”. Així parla Montserrat Torras, comissària de l’exposició “La ciutat invisible” que es pot visitar a les aules de la Tercera Edat del carrer de n’Amer de Manacor, fins diumenge i de nou a una del dematí.

La principal peculiaritat d’aquest projecte, però, és que l’han duit a terme usuaris de Mater Misericordiae, Amadip, Aproscom, Es Garrover i Estel de Llevant. Cadascun ha fet una casa i totes han estat ajuntades en aquesta ciutat invisible. Torras explica que “només els vaig donar els límits de les mesures, per a la resta tenien llibertat total”.

“Estic molt contenta perquè tothom s’hi ha implicat i n’han sortit coses molt interessants, no sols pel que fa als resultats finals, sinó en els processos, en què s’han produït vertaderes catarsis, en les quals persones que gairebé no parlaven han pogut treure coses personals que els han servit també per avançar. Hi ha històries molt guapes”.

La comissària recorda que “una ciutat invisible és una ciutat construïda amb una altra mirada. La gent amb discapacitat tenen altres capacitats que no estan dintre de l’estàndard, i com que no ho coneixem ho Podrien aportar molt si ens els miréssim més”.

Finalment, Torras explica que “la casa com a llar em va semblar que era un concepte bastant fàcil que desperta records, emocions i històries personals que em semblava molt interessant treure i mostrar”.

L’exposició és presidida per un gran cercle central, una espècie de mandala de cases. Torras explica que “enmig d’aquest cercle hi ha un òvul fecundat, perquè l’úter és la nostra primera casa, dones embarassades, fetus, un munt de cases que varen fer tots, i després l’univers, l’atmosfera i l’espai, des del més petit al més gran.

Després de Manacor, l’exposició s’inagurarà a Inca dia 10 d’abril i allà hi estarà tres setmanes.

Back To Top
Search