skip to Main Content

Coca de canyella

En els països del nord d’Europa és molt comú beure vi especiat calent a l’hivern. També són molt habituals, especialment els dolços aromatitzats amb espècies. Gingebre, clau, gingebre, anís, anís estrellat… la llista és ben llarga.
En aquesta coca la protagonista és la canyella. Molt adient per als dies de fred, que esperam que arribin abans de Sant Antoni!
Que passeu els darrers dies de desembre el millor possible! Fins l’any que ve!

Ingredients

Per a la coca
280g de farina
1 i 1/4 culleretes de llevat en pols
1/2 cullereta de bicarbonat en pols
1/2 cullereta de sal
2 cullerades de canyella en pols
125 g de mantega
200 g de sucre blanc
3 ous L
1 cullereta d’essència de vainilla (si la teniu en pasta molt millor)
300 ml de iogurt grec o crème fraîche

Per al farcit
1 cullereta de farina
1 cullerada de canyella en pols
40 g de sucre morè
1/2 cullereta de sal
25 g de nous

Per al glassejat
100 g de sucre en pols
1 cullereta de pasta de vainilla
1 i 1/2 cullerades de llet
50 g de nous en trossets

Passa a passa

1. Posam en un bol tots els ingredients del farcit, ho mesclam i ho reservam.
2. Posam en un altre bol la farina, el llevat, el bicarbonat, la sal, i la canyella de la part de la coca i ho reservam.
3. Posam a batre la mantega amb el sucre fins que quedi blanca. Afegim els ous un poc batuts un a un. No en posam cap que l’anterior no estigui ben integrat. Quan això estigui fet afegim la vainilla i continuam uns segons més.
4. Afegim a la mescla de la mantega, el sucre i els ous el que teníem reservats en el punt 2 alternant-ho amb la crème fraîche, en dues o tres vegades. No mesclam més del que toca, quan vegem que ja està integrat, aturam de batre. Si ho feim amb robot de cuina és convenient posar la velocitat mínima.
5. Greixam bé el motle i l’omplim amb 2/3 parts de la pasta. A sobre posam ben repartit el que havíem reservat en el punt 1 i amb una forqueta ho mesclam una mica amb la pasta. Repartim el que queda de pasta per sobre i l’allisam el millor que puguem.
6. Encalentim el forn a 180º i hi posam la coca uns 40-45 minuts. Quan punxem amb l’escuradents aquest ha de sortir net. Cada forn és un món!
7. Un cop sortit del forn el deixam 10 minuts descansant dins el motlle. Passats els 10 minuts ja el podem treure i deixar-lo refredar sobre una reixeta.
8. Mentrestant, mesclam la llet, el sucre en pols i la vainilla dels ingredients del glassejat fins a fer una pasta amb la textura tipus cola blanca de fuster. Amb l’ajuda d’una cullera la repartim per sobre de la coca, assegurant-nos que ja estigui més freda. Finalment, repartim els trossets de nou per sobre.

Back To Top
Search