skip to Main Content

Comença el curs escolar amb actuacions de millora a nou escoles municipals

Acaben les vacances d’estiu i els centres educatius tornen a la rutina. El nou curs escolar ha començat aquesta setmana a gairebé tots els centres escolars de les Illes Balears, llevat de tots aquells situats en els 19 municipis afectats pel mal temps dels darrers dies.
Segons les dades de la Conselleria d’Educació de les Illes Balears, aquest estiu s’han duit a terme 64 obres a diferents escoles i hi ha tres nous centres en construcció a les Illes Balears: una escoleta de 0-3 i un CEIP a Sant Ferran, a Formentera, un altre a Sant Josep de Sa Talaia a Eivissa i un nou CEIP, també a Alcúdia. Així mateix, hi ha gairebé setze mil professors i professores i gairebé 168 mil alumnes.
D’altra banda, tot i que el nombre de barracons s’ha reduït, encara hi han 73 aules prefabricades arreu de la comunitat i cinc d’elles es troben a Porto Cristo: una al CEIP Mitjà de Mar i quatre al CEIP Ses Comes. En aquest sentit, el regidor d’Educació i Cultura, Mateu Marcé explica que precisament aquesta mateixa setmana s’ha signat l’inici de les obres d’ampliació de Ses Comes: “S’han retirat quatre arbres per fer lloc a l’ampliació i també s’ha mogut una de les aules prefabricades, per facilitar l’accés de transport pesat i material de construcció” afirma Marcé. Així mateix, el regidor explica que les obres tenen un termini d’execució de sis mesos i que es preveu que abans d’acabar l’estiu estigui la primera fase acabada mentre que la segona fase es farà posteriorment i consistirà en una remodelació de l’entrada: “La previsió és que una vegada acabades les obres, aquestes aules ja no siguin necessàries, tot i que la decisió final de retirar-les serà de la Conselleria d’Educació i no de l’Ajuntament” afirma Marcé. Així mateix, informa que a Ses Comes s’han impermeabilitzat i substituït teules a una part de la teulada. A més, al CEIP Mitjà de Mar està previst que s’instal·li un nou paviment de joc, actuació que es farà al llarg d’aquest mes de setembre, i que ja s’ha fet un reforçament de tot l’enreixat així com obres de pintura a l’interior del centre. Tot i les reformes a Porto Cristo, resta pendent encara la construcció d’una nova escola. La cessió del solar des del consistori municipal al govern autonòmic encara no s’ha fet però tot apunta que s’inclourà en el nou Pla General pendent d’aprovació inicial.
A més, el regidor explica que també hi ha previsió de començar unes noves obres a l’edifici dels Sementals del Simó Ballester, que en principi es començaran el mes de gener i es preveu que tenguin una durada d’onze o dotze mesos: “Des de l’Ajuntament podem intentar fer pressió per poder començar el curs l’any que ve però cal ser curosos, perquè per ventura s’allarga fins al desembre del 2020” explica Marcé. En la mateixa situació es troben les obres de l’escola de Sa Torre, ja que la licitació de la reforma, en principi, ha de sortir al llarg d’aquest mes i les obres també començarien al mes de gener. Pel que fa a l’escoleta municipal Nins i Nines, des de la regidoria informen que ja s’ha elaborat el projecte per arreglar la façana i, tot i que reconeixen que aquests procediments són molt lents, ara només queda pendent la licitació de les obres.
D’altra banda, des de la regidoria competent, informen que s’han fet actuacions a nou centres del municipi, per tal de dur a terme el manteniment i millora: s’han pintat la gran majoria dels centres escolars del municipi tant per dins com per fora i s’han dut a terme diverses obres menors, petites reformes, neteja, canvis de panys i adobs. Per exemple, al Molí d’en Xema s’han instal·lat unes barreres noves per crear ambient d’hort i adob a portes d’emergència primària així com a l’aljub per evitar filtracions d’aigua. A Es Canyar, s’ha procedit a la substitució motor d’aigua així com el motor d’osmosi i a Sa Torre, actualment ubicat a l’IES Manacor, s’han recol·locat les barreres al pati general per establir una major separació entre els infants més petits i els més grans.

Back To Top
Search