skip to Main Content

Comença la fase 1: mercat a mig gas, terrasses plenes i franges horàries per l’esport a Manacor i Porto Cristo

A més del mercat, que veu limitada la seva capacitat al 25% de les parades, es reobren les terrasses dels bars amb un 50% de la capacitat, les vetles es poden celebrar amb un màxim de 15 persones i es pot assistir a llocs de culte amb un terç del seu aforament. L’esport i els passejos continuen amb restriccions, dins les mateixes franges horàries, a Manacor i Porto Cristo mentre que desapareixen les restriccions horàries en els altres nuclis poblacionals.

Un mercat a mig gas encetà la jornada de dilluns dins de la nova fase, la segona en el procés de desconfinament. Lluny de la vitalitat característica del mercat del dilluns, només sis paradetes de planters i flors, dues de venda d’aliments i una d’animals ocupaven una petita part de la plaça Ramon Llull i poques persones compradores es deixaven veure per la plaça. On sí que s’utilitza tanta capacitat com es permet és a les terrasses dels bars: la imatge de taules plenes en els diversos locals de restauració, que han pogut obrir les seves terrasses amb el 50% de la capacitat, ha estat una constant al llarg de la setmana. Les mesures permeten ajuntar-se fins a deu persones per taula. Així mateix, el comerç local també ha pogut reobrir les seves portes amb el compliment de les mesures de prevenció i seguretat necessàries i qualsevol persona sense símptomes pot anar a comprar sense cap mena de restricció horària.
Durant aquesta nova fase, que en principi s’allargarà dues setmanes més, es pot circular per tota l’illa, sempre que no sigui per fer esport o passejar i també es pot anar en cotxe amb més d’una persona: en el cas de no viure juntes, l’ús de mascareta serà obligatori i hi haurà un màxim de dues persones per fila. L’ús d’embarcacions recreatives també es permet, sempre atracant en el port d’origen.
Així doncs, es mantenen només les restriccions horàries per fer esport i passejos tant a Manacor com a Porto Cristo però els nuclis poblacionals del municipi amb manco de cinc mil habitants, en canvi, han pogut gaudir de llibertat de moviments a l’hora de realitzar aquestes activitats. Això sí, no estan permeses les excursions ni el turisme de natura, a no ser que es realitzi amb una empresa especialitzada i amb un màxim de deu persones.
Pel que fa a l’àmbit cultural, es reobrin les Biblioteques però només per dur a terme activitats de préstec i devolució i els locals i establiments on es realitzin actes culturals poden reobrir però només amb un terç de l’aforament autoritzat: a llocs tancats, hi pot haver un màxim de 30 persones i en espais oberts, un màxim de 200.
Finalment, és important destacar que es podran fer vetles amb un límit de 15 persones a l’aire lliure o de 10 persones en espais tancats. D’altra banda, també es permet l’assistència a llocs de culte, també amb un terç de la seva capacitat i sense usar aigua beneïda. A més, en aquests espais és obligatori l’ús de la mascareta.

Back To Top
Search