skip to Main Content

Concentració en rebuig del maltractament animal

Més de 200 persones es concentraren a Manacor per condemnar la tortura i assassinat del moixet conegut com a Grisito i exigir una llei de benestar animal que penalitzi el maltractament i ajudi a prevenir aquestes situacions.

El dissabte 5 de setembre diverses associacions animalistes organitzaren un acte de protesta a la plaça Ramon Llull de Manacor en el qual van participar més de 200 persones, un acte que es va poder seguir en directe a dins i fora de l’Estat per streaming. El motiu, el darrer cas de maltractament animal que va esdevenir tot un escàndol públic a la ciutat de Manacor per la gravetat i crueltat dels fets. El cas va ocórrer el passat 8 d’agost a la matinada quan un veïnat del carrer d’Artà va alertar a la policia que quatre al·lots estaven torturant un moix davant ca seva. Dos dels presumptes autors van ser detinguts i posats a disposició judicial.

Les associacions animalistes no només ho denunciaren a les xarxes socials sinó que també redactaren un comunicat conjunt entre associacions en defensa dels drets dels animals i d’altres entitats afins a la reivindicació i anunciaren la concentració. Segons fonts de l’organització, la valoració de l’esdeveniment és positiva: “ha anat molt bé perquè això suposa un precedent”. De fet, demanen que “el Govern desenvolupi una llei de benestar animal i que es penalitzi com toca el maltractament”. A més, també es va criticar el maltractament institucional que pateixen els animals i la falta d’una intervenció pública concreta que pugui resoldre, per exemple, la situació de les colònies de moixos existents dins el municipi. En aquest sentit, les associacions animalistes demanen que l’Ajuntament de Manacor s’encarregui de l’esterilització d’aquests animals per tal d’assegurar el seu benestar, part inherent de la defensa dels seus drets.

Entre els concentrats hi van assistir l’activista Nieves Martin que condueix un programa de ràdio en defensa dels animals anomenat “La hora de Laika“; el Director General de Drets dels Animals del Govern, Sergio Garcia Torres; el Portaveu d’Unidas Podemos al Parlament de les Illes Balears, Alejandro López o el regidor de l’Ajuntament de Manacor, Carles Grimalt qui va intervenir a l’acte a petició de l’organització. Tot i que no estava previst, el regidor va intervenir per tal de donar la visió de l’administració local. Com ens explica ell mateix, valora molt positivament la concentració afirmant que “Manacor va fer veure que està en contra del maltractament animal”, l’emoció del moment va fer que hi hagués certa tensió però Grimalt és conscient de la gravetat del moment i recorda que l’Ajuntament “té les portes obertes a les associacions animalistes”. A més, afirma que l’Ajuntament “està mirant de mancomunar esforços amb els pobles veïnats de Manacor perquè a la comarca hi hagi una protectora d’animals en condicions”.

D’ara endavant, les associacions segueixen de ben a prop el procés judicial que per ara es troba pendent de la realització del judici contra els presumptes assassins del moix. De fet, l’Associació Balear d’Advocats pels drets dels animals (ABADA) i l’Ajuntament de Manacor, segons explica Grimalt, es personaran com acusació particular.

Back To Top
Search