Skip to content

Es convoquen els Premis Ciutat de Manacor 2017

L’Ajuntament de Manacor convoca els premis literaris Ciutat de Manacor 2017, uns premis que guardonen i promocionen projectes acabats d’escriptors, emergents o consolidats, d’assaig, teatre, poesia i novel·la. La dotació econòmica dels guardons literaris en conjunt suma 14.000 euros. Així els guanyadors de l’edició que ara es convoca, a més de veure publicada en paper la seva obra literària, rebran un premi en metàl·lic, com cada any. D’aquesta manera el guanyador del premi Maria Antònia Oliver de novel·la 2017 rebrà 5.000 euros; i els guanyadors del premi Miquel Àngel Riera de poesia, del Jaume Vidal Alcover de teatre i de l’Antoni Maria Alcover d’assaig obtindran 3.000 euros cadascun.
Les obres participants als Premis Literaris Ciutat de Manacor han de ser originals, inèdites i escrites en català. En aquesta edició, els autors tenen temps fins dia 10 d’abril per entregar els originals per correu o en mà a la Institució Pública Antoni M. Alcover. Com a novetat, enguany les obres literàries que es presentin als Premis Literaris Ciutat de Manacor s’han de presentar únicament en suport digital. D’aquesta manera enguany els autors no hauran d’entregar còpies en paper de les seves obres i hauran de presentar-les o bé amb un llapis de memòria o en CD. Tots els interessats en consultar les bases d’aquests premis poden trobar-les a www.manacor.org.

Quatre categories
Els premis Ciutat de Manacor en les seves categories literàries fan un homenatge a alguns dels autors manacorins que més han contribuït al reconeixement de la creació literària en la nostra llengua. Així el premi Antoni M. Alcover d’assaig destaca una obra sobre l’estudi de la llengua, la literatura, la sociolingüística i la cultura popular. A més el premi valora especialment projectes que estiguin centrats en la figura d’Antoni M. Alcover i que servesquin per aprofundir en el coneixement de la seva vida i obra.
De la mateixa manera, el premi Ciutat de Manacor de Teatre du el nom de Jaume Vidal i Alcover. Com a autor d’extensa producció literària, va escriure obres teatrals, entre altres gèneres, i per aquesta raó dóna nom al premi teatral que any rere any destaca un text dramàtic en català i de temàtica lliure. A més, totes i cadascuna de les obres teatrals guardonades s’ha posat en escena amb la implicació de diferents professionals del teatre. En l’apartat de poesia els premis literaris fan un homenatge a Miquel Ángel Riera, un dels escriptors més reconeguts per la seva ap ortació a la creació poètica en català.
El premi Ciutat de Manacor de Novel·la s’atorga a una novel·la en català de temàtica lliure. El premi es dedica a Maria Antònia Oliver, que ha entregat bona part de la seva vida a escriure i que, recentment, ha rebut el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes.

Back To Top
Search