Skip to content

Sa Talaia Cultural es presenta en societat

El que havia de ser una reunió informal per prendre el pols a la societat de Manacor va esdevenir gairebé dissabte passat una presentació oficial de l’associació Sa Talaia Cultural.

Entre els assistents hi havia membres actius i valuosos de la vida social i cultural manacorina, com ara l’investigador Antoni Tugores; el poeta Joan Manuel Homar; l’economista i també poeta Antoni Riera Font; la professora i musicòloga Bàrbara Duran; l’activista feminista Antònia Matamalas; l’investigador Gabriel Barceló; la professora Margalida Rosselló; el gestor Miquel Àngel Riera, o l’impressor Jordi Muntaner.

Els encarregats de dur a terme la presentació foren alguns membres de la junta directiva de la nova associació, que ja ha tramitat els estatuts per constituir-se legalment.
Hi prengueren la paraula l’arqueòleg Antoni Puig, que oficià de mestre de cerimònies i que, també, explicà en què va consistir la seva tasca en la primera de les iniciatives, l’edició catalana del volum que Mark Von Strydonk va escriure per explicar el llegat arqueològic de Mallorca i Menorca.

Dieter Beer, un altre dels membres de l’associació explicà que l’edició d’aquest volum, del qual se n’han fet 1.500 exemplars i que té molt bona sortida al mercat, haurà servit per finançar noves iniciatives per part de l’associació. Els membres d’aquesta nova associació, que circumscriu el seu àmbit d’actuació a tota l’illa de Mallorca, no pagaran quota i l’associació intentarà alimentar-se dels doblers que generin algunes de les activitats per així dur-ne a terme d’altres. Així per exemple, durant el mes de març serà a Manacor el catalanòfil alemany Til Stegmann, reconeguda figura que els anys vuitanta i noranta tant va fer per ajudar la normalització del català i per potenciar l’estima per la llengua i difondre la facilitat per aprendre-la.

La nova associació no neix per competir amb ningú, sinó per crear xarxa i vincles amb altres entitats culturals ja existents.

Back To Top
Search