skip to Main Content

“La Coordinadora no es dissol per deixar l’espai. Som en un punt d’inflexió i hem entrat en un període de debat”

“El passat dia 30 férem una reunió perquè la Coordinadora d’Entitats trobava que les coses anaven molt lentes, i també les inversions i el que ells demanaven. Aquesta reunió va suposar un punt d’inflexió”. La batlessa Catalina Riera va ser la representant municipal en aquesta reunió. Segons Riera, els darrers tres anys s’hi han invertit un total de 85.000 euros. Però la batlessa recorda que “l’edifici no és nostre i a l’hora de fer segons quines obres i inversions no és senzill”. Ara mateix, explica, està previst millorar la porta d’accés i la rampa de l’entrada per adaptar-la millor a l’accessibilitat de tothom.

Riera comprèn el malestar d’Altraveu: “Ells començaren amb l’expectativa que la sala 1 fos una sala de concerts, un fet que demana un procediment bastant complicat”. I afegeix: “Supòs que estan enfadats pel tema del pati. He tornat a intentar-ho aquesta setmana, però no és senzill aconseguir-ho”

Segons Riera, la reunió mantinguda dia 30 “va ser positiva. Tothom estava satisfet”.

Preguntada per la dissolució de la Coordinadora i la interpretació que n’extreu, Riera explica que “la conclusió no és que la Coordinadora es dissolgui per desaparèixer d’allà”. De la reunió, continua, “en sortírem amb la idea de crear un consell sectorial on es reunissin totes les entitats per eliminar un estadi més de reunions, i que hi hagi una comunicació més directa”. D’altra banda, la batlessa explica que després de la reunió la proposta de l’Ajuntament, tot escoltant les demandes de les entitats, s’encaminarà a proposar “que l’espai depengui de Participació Ciutadana i no de Serveis Socials com fins ara”.

Pel que fa a l’adaptació de la sala 1 com a sala de concerts, Riera recordà que “si no s’ha fet fins ara és perquè la mateixa Coordinadora no es decidia entre la insonorització o la millora de l’entrada”. “Jo no pos traves per posar-ne, m’encantaria dir a tothom que sí”, afegeix.

Les entitats i el mateix Ajuntament han quedat emplaçats ara a trobar-se el pròxim dia 20 per fer una devolució de les propostes tractades en la darrera reunió, que qualifica de “positiva i molt productiva”. Pel que fa a l’autonomia de gestió, Riera explica que “les entitats tampoc no volen gestionar això. Les mateixes Dones de Llevant ens ho varen dir ‘prou feina tenim amb les nostres coses com per haver de gestionar aquest espai també”. Riera entén “el cansament de les entitats que van a les reunions perquè és una càrrega per a ells”. Riera anuncià també que “s’obre una etapa de debat. Jo ara em retiraré d’aquí i ho durà Antònia Llodrà, la delegada de Participació Ciutadana.

Back To Top
Search