skip to Main Content

Correbars 2019: La vuitena edició de l’esdeveniment més sonat de Xítxeros amb Empenta

El correbars de Xítxeros amb Empenta torna enguany amb força i reivindicació. L’associació ha triat el nom de “Manapoli” per aquesta edició, un joc de paraules amb el nom del nostre poble i el famós joc del Monopoli: “Arriben les eleccions i amb aquesta metàfora volem mostrar qui es juga Manacor, qui es reparteix el nostre poble” explica Pere Amer, un dels membres de l’associació.
Més enllà de la crítica gratuïta, Xítxeros amb Empenta vol utilitzar aquest esdeveniment per fer tota una sèrie de propostes per Manacor, tot aprofitant que s’acosten els comicis. “Volem que els partits les escoltin i també volem aprendre coses noves, que poden resultar beneficioses pel nostre poble: parlam a escala urbanística, de mobilitat, perspectiva de gènere o memòria històrica” explica Amer. En aquest sentit, reivindiquen la recuperació de certs espais i pretenen reivindicar el valor la gent que viu el dia a dia al poble: “Volem reivindicar que la nostra illa estigui pensada per a les persones que l’habiten i no només per als turistes que ens visiten” afirma. A més a més, remarca la importància de promoure les iniciatives locals, el turisme sostenible, la investigació o l’ampliació de l’oferta universitària “per no haver de partir a estudiar perquè aquí no trobam les carreres que volem”.
Coincidint amb les vacances de Setmana Santa, el Correbars 2019 es farà el dia 20 d’abril i el format es manté com s’ha fet la resta dels anys. A les 16:30 h convoquen a totes les persones interessades a la plaça Sant Jaume per repartir les camisetes i organitzar els equips. A partir d’aquí, les proves habituals amb la temàtica escollida a tres locals manacorins: Can Lliro, Mig i Mig i Es Vinil. Posteriorment, els grups participants hauran de tornar a la plaça Sant Jaume per conèixer els guanyadors del concurs, sopar i gaudir dels concerts fins a la matinada.
Els abonaments es poden adquirir a Can Garanya, l’IES Mossèn Alcover, a Palma i la UIB i també a Barcelona i a diferència d’anys passats, enguany no es poden reservar. Xítxeros amb Empenta recorden que es poden aconseguir el mateix dia a la plaça Sant Jaume però els preus seran un pèl més elevats.

 

Aposta pels projectes propis i en català
Un dels elements més atractius del correbars és el concert del vespre. Els Xítxeros aposten per la música en català i els projectes de creació pròpia, tot combinant els grups locals amb alguna aposta de fora. Des de Manacor podrem escoltar el punk desimbolt de Mo Beim i la música moderna de Jorra i Gomorra. A més, els catalans Adala posaran el ritme reggae al vespre i el ja tradicional PD Manex s’encarregarà de tancar el vespre amb èxits de totes les èpoques.

Back To Top
Search