Skip to content

“Crec que mereixem arribar a la batlia i que els partits progressistes continuarem en majoria els pròxims quatre anys”

Núria Hinojosa (Manacor, 1988) és la candidata del Partit Socialista al municipi i confia millorar els cinc regidors actuals. Vol
habilitar més aparcaments, que la Policia Local sigui a tots els nuclis, a més de retocar la ZPR i la mobilitat.

Reeditar el pacte amb Més i Podem és una de les vostres prioritats?
Crec que les forces progressistes continuarem tenint majoria al consistori. I després d’aquests quatre anys al govern municipal, sortim a guanyar. Ens fa moltes ganes arribar a la batlia perquè creim que la mereixem i perquè podem fer una bona feina al servei del poble de Manacor ara que ja tenim el bagatge i l’experiència.

L’objectiu és la batlia?
Vull pensar que tothom es presenta per a guanyar. I ens agradaria presidir el consistori. Però arribar a la batlia no sempre és sinònim de guanyar les eleccions. A Manacor hem vist com un partit amb un regidor arribava a la batlia. Qui digui que guanyarà per majoria absoluta, diu mentides. Haurem d’arribar a acords després de saber els resultats i haurem de pactar un programa de govern amb altres forces polítiques.

Heu fixat línies vermelles a l’hora de pactar?
És evident. Nosaltres no podem pactar amb l’ultradreta i no tenc gens d’interès a pactar amb les dretes. Allò que volem és fer feina amb les forces progressistes, forma part del nostre ADN perquè som socialistes. I per això apostam per fer feina des de la moderació. No ens agraden els extremismes, no ens agraden les estridències. Volem fer feina per a tothom, independentment de qui voti cadascú el dia de les eleccions.

Repetiríeu al capdavant de l’àrea d’Urbanisme?
Per descomptat. L’Urbanisme és una part fonamental de l’Ajuntament, que es tradueix amb economia local i feim feina amb una matèria sensible, que són els projectes de vida de la gent. Sé perfectament què fa falta al departament i a la plantilla perquè sigui molt més eficient. I l’hem de posar al servei de la ciutadania, tal vegada és aquí on hi ha més marge de millora. També tenim un Pla General aprovat definitivament. Però queda una feinada per fer i és tot un repte de futur. Hem d’executar el Pla General si volem que Manacor sigui una autèntica capital de comarca.

La ZPR està bé tal com està?
Els socialistes hem fet un procés participatiu per confeccionar el nostre programa electoral. Des del mes de febrer ens hem reunit amb cinquanta-cinc entitats i associacions, moltíssims ciutadans. Molts d’ells ens han manifestat que la ZPR no està ben explicada i s’ha de fer entenedora i més útil. Als comerciants, a la gent gran i als seus familiars, perquè molts dels veïnats del centre són majors. La ZPR s’ha de fer més entenedora i més accessible. S’han de llevar vehicles del centre, però és un procés que ha d’anar acompanyat d’obra pública, d’una correcta senyalització i d’una normativa que sigui clara. Perquè avui dia no ho és.

Fan falta més llocs per aparcar el cotxe si s’ha d’anar a peu?
És importantíssim habilitar nous aparcaments, sobretot a Manacor, a Porto Cristo i a s’Illot. A Porto Cristo la nostra proposta és fer un aparcament soterrat a la plaça del Sol i de la Lluna, que es reformarà. A Manacor i a s’Illot s’han d’habilitar aparcaments dissuasius en llocs estratègics. Fa falta un pla de mobilitat que ens digui cap on podem anar. Mobilitat i Urbanisme s’han de donar la mà.

El tren-tram millorarà o empitjorarà la mobilitat a Manacor?
Els terrenys són del Govern de les Illes Balears i hem de dir clarament que no hi ha alternativa possible al projecte que hi ha damunt la taula. La gent que aposta pel soterrament no és conscient del cost que suposa i és complicat sortir fora del nucli de Manacor. Per on hauria de passar i què constarien les expropiacions? Amb el tren-tram tenim l’oportunitat de dur la modernitat i el transport públic net i sostenible a Manacor. És un model de ciutat amb el qual vull fer feina, existeix en moltes altres capitals europees on conviuen vianants, cotxes i tramvies. A més hem negociat i fermat amb el Govern les actuacions que s’han de fer perquè Mancor no en resulti perjudicat. Estam parlant del vial que connectarà la plaça Madrid amb la rotonda de l’Hospital i de la reforma completa de tot el passeig Ferrocarril, entre moltes altres coses. No podem perdre aquesta oportunitat.

Millorar Cales de Mallorca ha de ser un repte per a l’Ajuntament?
Per a nosaltres és una joia en brut que l’Ajuntament ha descuidat durant massa anys. Hem signat la darrera escriptura, que havia dificultat fins ara la recepció. La recepció i la millora de Cales és un deute històric. L’Ajuntament ha de poder invertir en l’espai públic d’un nucli tan important i que aglutina moltíssimes places turístiques. La nostra proposta és augmentar la qualitat turística de Cales. I perquè això passi ha de créixer la inversió municipal, però també hi ha d’haver un compromís de la planta hotelera, que ha d’apostar per un model de qualitat, que defugi del tot inclòs amb l’objectiu que l’oferta complementària pugui ser molt més sòlida.

Heu renovat l’equip amb què us presentau a les eleccions…
Hem intentat dissenyar el millor equip possible, també pensant en àrees de govern i en aconseguir nous equilibris territorials. Estic molt orgullosa perquè la llista s’assembla al municipi de Manacor. Dins els deu primers candidats hi són representats tots els nuclis de població. Hem fet una renovació profunda perquè per a nosaltres era crucial poder obrir el partit. No m’importa si tenen carnet o no, el que és important és que tenguin orgull de poble, que és el nostre lema, i il·lusió per desenvolupar el projecte que els socialistes presentam a Manacor.

Què fa falta millorar a tots els punts el municipi?
Hem d’assegurar la presència policial a tots els nuclis de població. Perquè la seguretat ciutadana és important i molts veïnats la troben a faltar. Que a s’Illot o que a Cales de Mallorca no hi hagi policies de manera permanent és complicat d’explicar. A més de noves zones d’aparcament, hem de fer un pla de reforma i asfaltat de tot el municipi per millorar carrers i voravies. També hem de garantir el seu manteniment.

Què proposau per a la Ciutat de Manacor?
A més de millorar la mobilitat i les zones de vianants, s’han de continuar fent passes per garantir que l’aigua potable surti de les aixetes de Manacor i per municipalitzar el servei de neteja viària i recollida de residus.

Què oferiu als infants, als joves i a les seves famílies?
Falten espais on poder desenvolupar iniciatives socials i culturals. Manacor ha tornat gros i per això volem reformar de manera integral l’antiga fàbrica de Majòrica per convertir-la en un espai polivalent que pugui acollir actes culturals, festius, finals de cursos i recuperar la casa del director com un nou lloc de participació i d’iniciatives ciutadanes que complementi l’Espai Na Camel·la. Si parlam d’esports, també falten espais per acollir la immensa activitat que els clubs promocionen. Per això volem construir un nou pavelló a la zona que anomenam la ciutat esportiva Torre dels Enagistes. També volem habilitar noves zones de joc infantil i millorar les que existeixen.

Amb els socialistes manacorins des que va acabar d’estudiar Polítiques a Barcelona

“Vaig acostar-me a la política municipal per culpa de n’Amanda Fernández”, assegura Núria Hinojosa. “Vaig estudiar ciències polítiques a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i quan feia quart de carrera em vaig afiliar al Partit Socialista. Em va telefonar un senyor molt amable que era en Sebastià Riera i a partir d’aquí neix tota aquesta aventura”, concreta la candidata del PSIB-PSOE. L’any 2010 “vaig tornar de Barcelona i l’any 2011, quan es va fer la candidatura de Manacor, n’Amanda em va demanar que anàs amb ella de número tres a les llistes municipals”. Després de passar per l’Ajuntament 144 dies per la moció de censura que varen presentar PP, Pi i AIPC el 2019, va posar-se al capdavant de l’Institut de Desenvolupament Industrial i Empresarial de Balears (IDI), un ens que depèn del Govern. “Ara repetesc de candidata. No hi ha res més gratificant que fer feina pel teu poble”, assegura Hinojosa parlant de la seva trajectòria política.

Back To Top
Search