skip to Main Content

“De forma imminent es faran proves per fer del carrer Ciutat una zona exclusiva per a vianants”

Sebastià Llodrà, regidor de Medi Ambient i Mobilitat insisteix que “qualsevol punt de Manacor està a menys de 10 minuts a peu del centre i es tracta de fer un Manacor molt més caminable”. En aquest sentit explica que “estam disposats a donar prioritat al vianant i als transports no contaminant i treure cotxes” però també és conscient que els caldrà “enfrontar algunes resistències de la ciutadania”. Així i tot, està convençut que aquest model, amb el temps, esdevendrà normal. “Ningú s’imagina ara que el carrer dels Oms de Palma o la plaça Sant Jaume de Barcelona no siguin zones exclusives per a vianants” diu el regidor.
Llodrà considera que “tenim l’herència d’un poble fet sense planificació i el resultat, quant a les voravies és que no es pot caminar perquè són estretes i poc transitables”. Així mateix, reconeix que Manacor o Son Macià, per exemple, la qüestió de la mobilitat és més senzilla de solucionar que a Porto Cristo on “la primera línia s’ha de pacificar però prèviament s’ha de fer un estudi de mobilitat, durant l’estiu per calcular la intensitat de trànsit i cercar solucions”.
D’altra banda, en referència a la proposta d’eix cívic que connectaria la plaça de Sant Jaume amb la plaça Ramon Llull, fent un espai lliure de trànsit rodat, explica que “de forma imminent es faran proves per fer del carrer Ciutat una zona exclusiva per a vianants”.

Back To Top
Search