Skip to content

Desacord intens al Ple Municipal davant l’aprovació inicial del Reglament de la Gerència d’Urbanisme

El Reglament s’aprovà amb l’abstenció del Partit Popular i els vots en contra de VOX i del Partit Socialista.

Dilluns dia 15 de gener, en una sessió plenària carregada de tensió política, es va aprovar inicialment el Reglament regulador de la Gerència d’Urbanisme de Manacor. L’esperada decisió no va ser exempta de recriminacions i crítiques, principalment protagonitzades pel PSOE i VOX, que hi votaren en contra.
L’opositor Esteve Sureda va recriminar al batle la manca de consideració cap a les seves aportacions en el procés de redacció del reglament i acusà el PP de ser “la crossa de MÉS” mentre anunciava el seu vot en contra. A aquesta crítica s’hi va unir la portaveu del PSOE, Hinojosa, qui va denunciar que “MÉS ja no s’esforça ni tan sols a amagar que la seva sòcia preferent sempre ha estat i segueix essent la senyora Sansó”. A més, van anunciar la presentació d’al·legacions i destacaren la seva oposició a diversos articles considerats “un despropòsit”, com el que dona al batle “la potestat de nomenar a dit el titular de la gerència”, declaració que suggereix una falta de confiança en les habilitats del batle Oliver com a delegat d’Urbanisme.
La resposta no va fer-se esperar, amb Maria Antònia Sansó, portaveu del PP, anunciant l’abstenció del seu partit i argumentant que “no veim molt clar que una gerència en mans del batle Oliver pugui ser bona”. Sansó va assegurar que no havien pactat amb MÉS i va reiterar la seva intenció de seguir lluitant per a l’activació del Decret d’Habitatge, que considera la solució als problemes que el Pla General genera a Manacor.
La tensió va arribar al seu punt àlgis quan el batle Oliver va respondre als atacs d’Hinojosa: li recriminà el vot en contra sense raons fonamentades i assegurà que, simplement, el PSOE votà en contra perquè creu que “el reglament el beneficia”. Els retrets entre les diferents formacions van ser més que evidents i es poden revisitar a través del canal de Youtube de l’Ajuntament, on es va transmetre la intensa sessió plenària.
Amb aquesta primera aprovació del reglament, s’obre la porta a un període d’al·legacions i debats que, sens dubte, continuaran alimentant la tensió política a Manacor en les properes setmanes.
Al torn dels precs i preguntes, prengué protagonisme la suspensió de la colcada dels Reis. Mateu Marcé explicà que, davant els pronòstics de mal temps, s’idearen un pla B i un pla C perquè “fos com fos, es pogués gaudir de l’arribada de ses Majestats”. Arribat el moment, es va haver de decidir què passava amb les “vuit carrosses fetes de paper, que no es pot banyar, amb circuits elèctrics i amb al·lots que hi van damunt, més de 200 persones implicades i amb un parell de contractes per enmig”, finalment s’optà per ajustar els plans perquè “es poguessin dur a terme bé”. La resta de formacions no hi acordaren, un pic més.

Back To Top
Search