skip to Main Content

Després de dos anys virtuals, tornà amb esplendor de públic i de paraules el Correvers

Feia dos anys que el coronavirus havia volgut estroncar la font poètica manacorina. Tanmateix, de forma virtual el Correvers que ja fa una dotzena d’anys que du la poesia pels indrets més insospitats tot celebrant cada 21 de març el Dia Mundial de la Poesia, també va celebrar-se.

Aquesta vegada, i amb la preocupació de la guerra a Ucraïna, poetes i rapsodes abordaren la conjunció de poesia i bellesa endinsant-se a les perruqueries de la vila.

Abans, però, la poeta Joana Abrines va ser l’encarregada de fer el pregó d’enguany a la llibreria Móndellibres, punt d’inici anual d’aquesta particular ruta poètica. Abrines hi parlà de bellesa (“la bellesa de l’home és que crea bellesa”) però també de cabells i d’embaràs (ja havia sortit de comptes en el moment de pronunciar el pregó). Seguidament arribà el torn de l’alumnat del batxillerat d’arts escèniques de l’IES Mossèn Alcover, que recitaren versos de Joan Adrover, Maria Magdalena Gelabert i Antonina Canyelles.

En deixar la llibreria, versadors, versaires i oïdors s’encaminaren cap a les perruqueries. El primer torn fou per a la Perruqueria Andreu, al carrer de Ciutat, on recitaren Joan Antoni Cerrato, Joan Adrover i Dolors Garcia. D’allà, cap al carrer dels Bous, a Look Cor, on recitaren Manel Santana i Sebastià Sansó, que recordà uns versos de Joan Brossa que havien musicat amb Espiral d’Embulls. A Ixent, al carrer de les Parres, Joan Gomila i Jaume Mesquidaa prengueren el torn, i el clogueren Juan Hermida i Antònia Santandreu, amb una escenificació de perruqueria i miralls que elevà el to i la percepció poètica dels amadors de versos. La ruta es tancà amb Antoni Riera Vives i Miquel Mestre a Ca Na Roseta. On també interpretà dues peces de piano Andreu Riera.

A Na Camel·la, Antoni Riera Font, pregoner de l’any passat, llegí versos seus. Seguidament prengué la paraula Bàrbara Duran per glossar la vida i l’obra de Maria Magdalena Gelabert, de qui es descobria enguany la placa poètica. Clogué l’acte la glosadora Cati Eva Canyelles.

Back To Top
Search