El batle de Manacor, Pedro Rosselló; la regidora de Recursos Humans, Maria Antònia Sansó; la regidora de Foment de l’ocupació, Catalina Riera; la directora de l’oficina del SOIB de Manacor, Maria Sampol, i els regidors que acolliran algun dels 17 joves qualificats en els departaments que dirigeixen han donat la benvinguda als joves que faran feina durant nou mesos a l’Ajuntament de Manacor mitjançant el programa Joves Qualificats.
Aquests programes, als quals s’ha acollit l’Ajuntament de Manacor per poder reforçar diferents àrees amb nous treballadors, s’ofereixen mitjançant el Servei d’Ocupació de les Illes Balears Jove (SOIB Jove) i el Sistema Nacional de Garantia Juvenil. Els programes es financen amb fons europeus i no suposaran cap despesa a l’Ajuntament. El consistori ha posat a disposició d’aquests joves el departament de recursos humans, que els ha seleccionat amb l’objectiu d’integrar en el mercat laboral els joves titulats que actualment ni fan feina, ni estudien, ni reben formació.
Els desset joves que ja s’han incorporat com a treballadors de l’Ajuntament de Manacor són titulats universitaris o tècnics superiors de formació professional. Tots han acabat els seus estudis i gaudiran d’un contracte de treball en pràctiques. Per això durant nou mesos s’integraran en diferents departaments i institucions municipals. “Volem que sigueu un engranatge més del gran equip humà de l’Ajuntament, sabem que a tots vos fa moltes ganes fer feina, posar en marxa projectes i serveis que permetin millorar el Manacor que coneixem. Aquesta és la gran motivació dels treballadors públics i estic segur que també serà la vostra”, ha comentat el batle als estudiants.
Els 17 nous treballadors de l’Ajuntament es distribuiran entre els departaments d’Educació, Esports, Medi Ambient, Policia, Sancions, Festes, Turisme, Urbanisme i també a l’Arxiu, l’Escola Municipal de Mallorquí, el Centre de Dia, l’Espai Na Camel·la, la Institució Antoni M. Alcover i el Teatre i l’Auditori de Manacor. “Som conscients de tot el que podeu aportar i valoram moltíssim la il·lusió que demostrau per iniciar la vostra tasca, esperam saber aprofitar les vostres idees noves i que vosaltres aprofiteu el coneixement i l’experiència que tenen els treballadors d’aquesta casa”, afegí la regidora de Recursos Humans, Maria Antònia Sansó.
I és que l’objectiu comú de l’Ajuntament de Manacor, el SOIB Jove, el Sistema Nacional de Garantia Juvenil i el Consell Europeu, que són les institucions que han fet possible la incorporació dels 17 joves, és afavorir que els joves formats puguin accedir al mercat de treball. I és que cal pensar que la situació laboral dels joves a les Balears està sotmesa a dificultats importants. A l’any 2015 la taxa d’atur dels joves entre 16 i 24 anys era del 42,2%. En el cas dels joves amb estudis superiors, una de les barreres per accedir a una feina relacionada amb la seva formació és la dificultat per acumular experiència professional. I aquest és, precisament, un altre dels objectius de la contractació d’aquests 17 joves qualificats.