Skip to content

Dignifiqueu la vostra tornada

Podríeu esperar a tenir les anques sobre les vostres noves cadires –de sempre– de l’Ajuntament per començar a mentir. Podríeu utilitzar altres arguments, més obvis, i no hi hauria tanta exaltació. De ser més sincers, fins i tot, ens podríem agafar amb certa resignació el fet que vulgueu tornar a les institucions, que vos vau fer a mida, només uns mesos després de perdre-les. O deixar caure que no vos fa gràcia el resultat de l’auditoria i que estau una mica espantats. Ni ens ha estranyat la reconciliació entre PI i PP, responent únicament a interessos d’una dreta estantissa sense coherència. Però voleu tornar i ho feis amb l’argument que voleu governar per “tots els ciutadans”. Així que per favor, estimades senyores i senyors del PP, PI i AIPC: No ens mentiu.

Malauradament fer memòria sobre la vostra política és ben senzill. Si haguéssiu intentat governar per a tots, si és que realment es pot, el PP no hauria aconseguit fer passejar cent mil camises verdes pels carrers de Palma clamant educació en català, pública i de qualitat. Si ho haguéssiu mínimament intentat no hauríem patit repressió contra les persones que lluitaven per defensar els nostres drets a la Conselleria d’Educació. O no hauríem hagut de suportar el calvari de les zones verdes ni la lacra que representa i representarà el centre de tenis dels Nadal ni les exempcions de pagar llicències de construcció que un ciutadà normal i corrent sí ha de pagar. Intentar governar per tots no vol dir ser el suposat partit de representació portenya i restar a les mans i caritat del PP per governar deixant de banda la i de les seves sigles. Així que, altra vegada, no ens digueu que governareu per a tothom, ni tan sols que ho intentareu.

[pullquote align=left] Això respon a un sistema d’idees. D’això se’n diu ideologia
[/pullquote]

Perquè no ho fareu, perquè no ho voleu ni podeu. I és que admetre que podeu governar per a tots és admetre que l’esquerra i la dreta s’han fos una dins l’altra. És admetre que és possible dur a terme una praxis política mancada d’ideologia i això, per molt que ens ho vulgueu fer creure, simplement no existeix. Les vostres accions no han pretés mai, entre d’altres, eliminar privilegis dins Manacor, destruir els cacics que comanden a cop de feix de bitllets, construir una ciutat més feminista, tenir uns serveis públics de qualitat i heu intentat sempre invisibilitzar el teixit social que lluita políticament des del carrer. Això respon a un sistema d’idees. D’això se’n diu ideologia –de dretes i conservadora– i no té altre objectiu que reforçar l’hegemonia imperant.

Mentre les desigualtats socials i econòmiques siguin un fet, mentre existeixin les classes socials, o bé es governa per uns –la majoria– o bé per uns altres –la minoria poderosa– . No torneu, doncs, amb una mentida tan flagrant com a passaport. Dieu-nos que teniu por de no governar –i de les seves conseqüències–, accepteu-nos que hi ha privilegis que voleu salvaguardar a tota costa. I sobretot, feu-vos el favor i accepteu-nos que mai heu deixat de prendre partit a favor dels vostres i feu més digna la vostra tornada a les institucions.

Back To Top
Search