skip to Main Content

Dinar de fresques: branca als “matxirulos” manacorins

Jo també vull ballar. Aquest és el lema. Aquesta és l’etiqueta. El hashtag. Nines als Indis i als Moretons. Dones als Cossiers i als Dimonis. Aquesta és la demanda de l’Assemblea Antipatriarcal de Manacor, que planà durant tot el migdia de dissabte al “Dinar de fresques”, que reuní davant l’Ateneu lo Tort prop d’un centenar de persones. Vermut i actuació de Sweet Poo Smell. També parlaren durant l’acte, la professora de dret de la UIB Margalida Capellà, i l’actriu Maria Bauçà, una de les caps visibles del moviment que reclama la participació de les dones als Cossiers de Montuïri.

Per part seva, l’Assemblea Antipatriarcal de Manacor tengué paraules de “record” per als “matxirulos” manacorins, una espècie d’òscars del masclisme que a la fi decidiren no donar: “Què feim nosaltres donant premis a aquests cossets?”.

Mateu Juan, baciner de Sant Antoni i delegat de Festes de l’Ajuntament, per les seves declaracions del tipus: “Veig més una dona en el paper de baciner que no en el de dimoni”; el fotògraf Llorenç Gris, per un post en què demanava a les dones que “no el molestassin, perquè nosaltres no us molestam quan posau la rentadora”; o el president de l’OCB a Manacor, Jordi Caldentey, pels seus “instructius articles sobre la millor etapa de la vida de la dona”, foren alguns dels “premiats” per l’assemblea.

Back To Top
Search