skip to Main Content

Divisió d’opinions entre comerciants i restauradors de Baix del Cos

Mentre uns reben el canvi circulatori amb reserves i precaució, d’altres hi veuen un avantatge perquè la gent “podrà aparcar més fàcilment”. La mesura ha implicat l’habilitació de 60 nous aparcaments després que s’hagi decidit que l’avinguda sigui d’un sol sentit, per als cotxes que arriben de fora del nucli. El batle Miquel Oliver i el delegat de Policia, Joan Gaià, visitaren diferents comerços acompanyats d’un agent de la Policia Local per avisar del canvi.

“Els cotxes s’han multiplicat”

Catalina Adrover, de la històrica botiga i taller de bicicletes i motos Tomeu Jaume, oberta ja fa 48 anys, conta astorada que “els cotxes s’han multiplicat. Devien estar a la travessia i ara han comparegut tots”. Adrover reconeix que els visitaren el batle, el delegat Joan Gaià i un policia local per explicar-los la inciativa. “És mal de dir”, comenta en haver de fer un vaticini de com aniran les coses amb el canvi de sentit. El que veu ella és que “abans, amb cotxes que pujaven i baixaven l’avinguda hi havia més gent que passava per davant el negoci”. Aquests dies, mentrestant, “hem vist gent que anava a l’inrevés, i qualque despistat que encara no s’havia temut del canvi”.

“No podrem descarregar en doble fila”

35 anys que BricoSegur Es Cos va obrir les portes. Ara ja ho du la segona generació d’aquesta família. Joan Febrer, un dels seus responsables, explica que “just aquí davant hi va haver un petit accident d’un cotxe que feia marxa enrere perquè es va tèmer que no havia entrat bé dins el carrer”. Per Febrer, que diu que reberen la visita del batle per “explicar-nos la iniciativa”, “és positiu que hi hagi més aparcament, però en haver-hi un sol sentit, ens dificultarà la possibilitat de carregar o descarregar gènere en doble fila”. En qualsevol cas, es mostra cautelós i expectant: “Ja veurem com anirà així com passin els dies”.

“La gent encara no veu els senyals”

Alejandro és empleat del local Naturpoke, situat a la part de dalt de l’avinguda. Explica que, tot i que els senyals estan posats, la gent encara no els veu”. Així i tot reconeix que no hi ha hagut cap topada d’ençà del canvi, perquè “la gent circula a poc a poc”. Alejandro no té constància que al seu local hi hagi anat ningú de l’Ajuntament a avisar del canvi de sentit i de les conseqüències que podria tenir. Naturpoke està obert des del mes de juny passat i ofereix amanides als seus clients.

“Va venir el batle en persona”

Salvador Aguiló, de la històrica perruqueria Ca Na Roseta (90 anys contemplen aquest negoci) reconeix qualque petit “incident anecdòtic d’ençà que s’ha fet el canvi, com un senyor que va voltar a l’inrevés”. Ells estaven informats del canvi perquè “va venir el batle en persona a dir-nos-ho”. Aguiló diu que “veig bé el canvi, hi haurà més aparcament i ara no hi haurà el caos que hi havia per voltar cap al mercat”. Per Aguiló, “la gent de fora ho agrairà més que la gent del poble” i explica que “els nostres clients que venien de fora de vegades arribaven tard perquè no trobaven aparcament, ara és de suposar que això millorarà, però és prest per saber-ho”.

“Els clients han de fer més voltes”

Àntònia Navarro ha sentit “qualque frenada” des del local de Carpe Diem, que fa prop de tres anys que està en funcionament. Per a ella, però, “està clar que els clients han de fer més voltes, de vegades pareix que els polítics només pensen en les seves coses, en lloc de pensar en les necessitats de la gent”. I afegeix que “ahir mateix un client em va dir que se’n va tornar cap a ca seva, cansat de cercar aparcament”. Navarro no té constància d’haver rebut cap visita de l’Ajuntament per explicar-los la mesura.

“Hi haurà més aparcament”

Erika García, empleada de la cafeteria “La Bonita” està contenta amb el canvi: “Hi haurà més aparcament per als clients”, tot i que reconeix que és prest per dir-ho perquè “fa molt poc del canvi”. No té constància, García, que ningú de l’Ajuntament els hagi visitat per donar-los informació refrent al canvi circulatori. “Jo ho he sabut per les retxes que he vist que pintaven”, es lamenta, mentre es reafirma que “jo feia feina a un altre lloc on hi havia més aparcament i la diferència era important”. Caldrà veure ara quin és el resultat per a La Bonita, un local que fa dos anys que està obert al públic.

“No sé d’on han sortit tants de cotxes”

Joan Miquel Monjo és el propietari del magatzem de Ca’n Beia, un establiment que fa una setantena d’anys que està obert i del qual ell és ja la segona generació. Nega que hi hagi hagut cap accident o topada aquests primers dies per davant el negoci arran del canvi, alhora que afirma que “els aparcaments nous s’aprofiten, no sé d’on han sortit tants de cotxes”. L’amo de Ca’n Beia rebé la visita del batle Oliver, el regidor Gaià i un policia, que li explicaren la mesura, i demana que “es retirin els cotxes abandonats de la via pública i que es posin espais de càrrega i descàrrega a cada illeta de cases”.

Back To Top
Search