skip to Main Content

Dos centenars de persones es concentren a sa Bassa reclamant mesures per pal·liar els efectes del confinament

Els comerciants estan descontents tant amb els ajuts com amb les mesures restrictives. Durant la concentració un dimoni gros va recordar que “cada dia és Sant Antoni”, lema del grup convocant.

El descontentament entre restauradors i comerciants es va posar de manifest ja durant la roda de premsa del batle Miquel Oliver per anunciar el confinament perimetral del nucli de Manacor i el tancament de l’interior dels bars i restaurants i la reducció de la capacitat de les terrasses al cinquanta per cent. Al xat del canal municipal de Youtube ja hi hagué qui anuncià la necessitat de mobilitzacions per reclamar ajuts i mesures restrictives que fossin compatibles amb l’exercici de la feina. A la fi, i sota el lema “Cada dia és Sant Antoni” és convocà una concentració a la plaça de sa Bassa per a dilluns a les 20.00 h. Minuts abans, presències inusitades ja mostraven que l’assistència no seria només simbòlica, sinó que faria comú. A les vuit en punt, prop de dos centenars de persones aplaudiren en silenci, reclament, sense paraules ni manifests una actuació per part de les institucions perquè bars, restaurants i comerços puguin fer front a les dificultats que viuen aquests mesos i que s’han vist accentuades amb el confinament perimetral d’aquesta quinzena, ara ampliat a quinze dies més. La sorpresa de la concentració arribà amb l’aparició d’un dimoni gros que es posà tímidament enmig de la plaça. Aviat li feren rotlo i se sentiren les primeres cançons santantonieres d’aquesta tardor. L’aparició del dimoni no va ser del gust de tothom i es veu que a les xarxes socials ha estat motiu de controvèrsia.

El batle Oliver va proposar un recés al ple municipal que se celebrava a la mateixa hora per poder acudir a la concentració, on també hi anaren, entre d’altres, Núria Hinojosa, Carles Grimalt o Artur Aguiló.

“No quedarem aturats”
Tom Riera és l’amo de la cafeteria Karma, ubicada en ple centre de Manacor i una de les persones més actives en les mobilitzacions d’aquests dies per reclamar actuacions per part de les institucions. “No quedarem aturats, acabam de saber que s’allarga quinze dies més. Tenim idees i coses que farem i ens mourem. No hi estam d’acord ni molt manco”. Riera afegeix que “tot això que han fet no ha servit de res, no és viable, i només ha fet mal”. El propietari de Karma reconeix que està bé que es donin doblers, “però arribaran el gener, i les despeses lestenim ara”. Riera també es mostrà crític amb el batle: “No sé ni com Miquel Oliver ha acceptat aquestes normes. Em sap greu per ell, perquè tenc entès que ha fet tot el que ha pogut”.

Mentrestant, diu, “nosaltres ens organitzam i tot i que no hi siguem tots, lluitarem per tothom. Jo tenc terrassa i encara puc fer feina, però hi ha companys meus de negoci que ho passen molt malament”. Riera lamenta que “no se’ns tengui en compte per res, i als bars és on es fan les coses millors, no hi ha el relaxament que diuen que hi ha. No ens deixen ni lluitar per nosaltres”.

Pel que fa a la polèmica a les xarxes sobre l’aparició del dimoni gros, Riera diu que “no hem contestat a cap reacció d’aquestes. Perquè es veu que no entenen la proposta, va sortir aquest dimoni, que és l’amo d’una tenda de Sant Antoni de Manacor. No sabíem que ho faria, va ser una sorpresa. I molt bé. El que jo dic és que qui havia d’haver vengut era el dimoni gros de Manacor”.

Back To Top
Search