skip to Main Content

El Club Perlas Manacor es proclama campió d’Espanya en pesca submarina

També va ocupar les tres primeres posicions a l’Open de veterans

Al Club de Pesca Submarina Perlas Manacor estan de celebració. Per una banda, l’equip format per Carles Martorell Adrover, Joan Campins Durán i Manuel Pérez Herrera varen fer primers al XL Campionat d’Espanya de Clubs per Autonomies de pesca submarina celebrat a Can Picafort aconseguint sumar 39.450 punts. I al certamen que se celebrava de manera paral·lela, el VIII Open d’Espanya de Veterans, les tres primeres posicions varen ser també per equips manacorins.

Unes marques que celebren al club. Sobretot la victòria al campionat d’Espanya. El seu president, Joan Moyà, explica que és la primera vegada que guanyen aquest certamen i que ha estat “un èxit rotund”. També posa de manifest que estan “molt contents” dels veterans.

“És una sensació molt bona i una cosa que no ens esperàvem”, diu. Tot i això, reconeix que tenien possibilitats perquè “presentàvem un bon equip” i els pescadors havien “posat molt de la seva part i havien fet moltes hores de feina”.

Unes victòries que li serveixen d’oportunitat per reclamar més ajudes. I és que assegura que el club gaudeix “de bona salut esportiva, però econòmicament és complicat”. “Estic convençut que tenint més ajudes podríem mantenir aquests resultats tant a niell nacional com internacional”, lamenta.

Campionat d’Espanya

Carles Martorell, Joan Campins i Manuel Pérez són els primers a proclamar-se campions d’Espanya de pesca submarina al si del Club Perlas Manacor. Campins assegura que estan “molt contents” d’haver aconseguit aquesta fita i, a més, tenint en compte que “feia uns 20 anys que no el guanyava ningú de les Illes Balears”.

Ara bé, destaca que la victòria té un marcat caràcter emocional. El pescador explica que ell el 2019 va quedar tercer en aquest campionat juntament amb David Martorell, germà de l’actual campió Carles Martorell, i que va morir. Ha estat una manera, diu, de dedicar-li la victòria com si fos “un homenatge”.

Durant la jornada es varen trobar amb dues dificultats per poder collir els peixos i les espècies que necessitaven. El pescador afirma que varen haver de baixar fins als 30 metres per assolir-ho, ja que “l’aigua era massa calenta”. Al que s’hi afegeix que “normalment quan entren temporals arranquen la posidònia i entra més peix, però això no havia passat”.

Open de veterans

La campiona del món Malen Sart Bonnín juntament amb Sebastià Torre Giménez i Alex Sarrías varen quedar primers amb 25.750 punts a l’Open d’Espanya de Veterans; Miguel Ángel Baqué Castor, Luis Sánchez Boza i Sergi Baqué Reche segons amb 17.515 punts; i la tercera posició va ser per Guillem Suau Martorell, Joan J. Moyá Galmés i Toni Martorell Adrover amb 14.345. Sart afirma que no va ser difícil, ja que hi va haver molt poca participació i ells ja havien fet reconeixement de zona des de l’illa dels porros fins a Betlem. “Hi havia cinc equips, qualsevol podria haver quedat davant”, afirma.

En el seu cas, cercaven que el peix fes 300 grams i el varen trobar a una profunditat d’entre 5 i 20 metres.

Amb tot, diu que “va ser èxit total i més contents impossible”.

Back To Top
Search