skip to Main Content

El Consell de Mallorca reforma punts importants de la carretera entre Manacor i Felanitx

El projecte té un pressupost de quasi tres milions d’euros i millorarà el ferm i la intersecció de la carretera cap a Son Macià, una actuació agredolça pels veïnats, ja que no resol els problemes de desgast que existeixen al tram de la intersecció fins a Son Macià i Cales de Mallorca. Així i tot, l’Ajuntament té previst posar en marxa més reformes.

El dijous 25 de març el conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, acompanyat del director en cap d’Infraestructures, Miguel Ángel Sagrera, i el batle de Manacor, Miquel Oliver, va presentar el projecte de reforma de la carretera que uneix Manacor amb Felanitx al Centre Cívic de Son Macià. En concret, l’actuació que proposa el Consell preveu reforçar el ferm del tram entre Manacor i Felanitx i millorar la intersecció cap a Son Macià, té un pressupost de 2,7 milions d’euros i un termini d’execució de 6 mesos.

Segons Sevillano, l’objectiu principal d’aquesta actuació és “donar solució a una carretera que fa anys hauria d’haver estat millorada”. De fet, el conseller ha explicat que aquest és un projecte innovador que utilitzarà materials reciclats “seguint la nova instrucció de mescles asfàltiques sostenibles, convertint-se en el primer territori de l’Estat en autoimposar-se l’obligació d’emprar aquests elements a les nostres carreteres. Així, emprarem materials reciclats com neumàtics al llarg dels 8 km del projecte”. Per la seva banda, Oliver ha celebrat la reforma en aquest punt, ja que és important de cara a l’allargament de l’autopista entre Llucmajor i Campos i l’augment de la circulació. En aquest sentit, Oliver ha recalcat “la necessitat de donar-li seguretat”.

Pel que fa al ferm, s’afegiran vorals a cada costat per millorar la seguretat en la circulació de la via. Paral·lelament, es construirà una rotonda de dos carrils de circulació i 3,5 metres d’amplada que distribuirà el trànsit del ramal de Son Macià i el camí dels Horts, entre els quilòmetres 25,3 i 25,7 de la Ma-14. De fet, es millorarà l’accés a l’àrea de Servei per agafar el camí dels Horts. Segons les autoritats, aquesta és una actuació necessària que reduirà el perill d’accidents, ja que la zona té un índex molt alt de sinistralitat.

Sigui com sigui, des de l’Associació de Veïnats de Son Macià ens han explicat que és evident i estan d’acord que aquesta és una reforma necessària per a la zona, però que, també, no respon a les seves demandes. De fet, l’entitat fa anys que reclama la millora de la carretera que va des de la intersecció que ara es reforma fins a Cales de Mallorca. Un tram que asseguren es troba en mal estat i que en alguns punts és perillosa per la poca visibilitat.

La competència en aquest cas vendria de l’Ajuntament de Manacor, ja que el Consell és també l’encarregat de mantenir les carreteres interurbanes. En aquest sentit, Oliver ha assegurat a aquest mitjà que l’Ajuntament és conscient que hi ha reformes a fer, que de fet fa quinze anys que no s’hi fa feina, i que en els pròxims mesos es posaran en marxa actuacions per evitar els accidents com un tractament de ferm i la millora de la senyalització. A més, es demanarà el Consell que actuï sobre les interseccions a Cales de Mallorca cap a Portocolom i Portocristo.

Mapa de la carretera Ma-14 on s’assenyalen les dues actuacions.
Back To Top
Search