skip to Main Content

Quasi dos-cents alumnes de Manacor participen a les Proves Cangur 2021

Les proves no només avaluen la competència matemàtica sino també la lògica i el treball en equip. A diferència d’altres anys, la participació d’enguany ha estat baixa per mor de les restriccions i només hi han participat tres centres de Manacor.

El 18 de març es va celebrar la 22a edició de les Proves Cangur, una prova internacional que es fa a una cinquantena de països d’arreu del món i que a les Illes Balears organitza la Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX juntament amb la Universitat de les Illes Balears. Enguany, la prova s’ha pogut dur a terme però amb una pèrdua de participació important a causa de la pandèmia i les restriccions sanitàries.

En àmbit de les Illes Balears, hi ha hagut un total de 1840 alumnes de secundària i batxillerat i 2940 de primària que hi han participat. A Manacor, han estat uns 180 dels centres de l’IES Mossèn Alcover, el CC Sant Francesc i l’IES Portocristo. El 2020, també es van convocar les proves, però al final no es van dur a terme per mor de l’inici de la pandèmia i el posterior confinament. En aquell any, de fet, hi havien de participar 6200 alumnes de secundària i batxillerat i 5100 de primària, 540 de Manacor.

Pel que fa a les Proves Cangur, l’alumnat de 3r ESO fins a 2n de batxillerat de molts de països del món proven la seva habilitat matemàtica en un test i els deus primers obtenen un premi. Per altra banda, hi ha una altra fase tipus concurs amb jocs i dinàmiques en què participen tots els cursos de manera conjunta. Normalment, les proves es realitzen a diferents seus on participen els centres més pròxims, però enguany cada centre ha hagut d’organitzar la fase concurs a la seva manera.
Engresca als alumnes a raonar, a usar la lògica per resoldre problemes

Segons explica Miquel Cirer, coordinador de les proves a Manacor, les Proves Cangur milloren la capacitat de l’alumne a resoldre problemes matemàtics, però també “engresca als alumnes a raonar, a usar la lògica per resoldre qualsevol mena de problema”. Una opinió seguida per Carme Nebot, del departament de Matemàtiques de l’IES Manacor, que, tot i que enguany no participen, assegura que duran a terme activitats d’aquest estil, ja que afirma que aquest tipus de proves ajuden a “millorar el treball en equip i la cooperació entre alumnes de diferents edats”.

Sigui com sigui, d’aquí a un mes en sabrem els resultats de les proves que han dut a terme els tres centres de Manacor. Una fita no tan important, ja que, segons els professors amb qui hem parlat, consideren és més transcendent l’experiència i diversió conjunta que tenen els alumnes gràcies a les seves capacitats, siguin quines siguin.

Back To Top
Search