skip to Main Content

El Consell es compromet a pagar a l’Ajuntament els 330.000 euros que deu per la demolició del pont del Riuet

El conseller insular de Desenvolupament Local, Joan Font, ha anunciat la intenció del Consell de Mallorca d’abonar a l’Ajuntament de Manacor els 330.000 euros que deu des del 2011. I és que cal recordar que fa quatre anys el consistori, el Govern i el Consell signaren un conveni que establia que les tres institucions es feien càrrec a parts iguals de les despeses de la demolició del pont del Riuet de Porto Cristo. L’anunci del conseller insular de Desenvolupament Local es va produir en una reunió amb el batle de Manacor, Pedro Rosselló, que va tenir lloc la setmana passada.

“És un fet important perquè recuperam pels manacorins uns doblers que l’Ajuntament havia hagut d’anticipar”, explica el batle de Manacor. “Tot i que el Consell reconeix des de l’any 2013 que es devien els 330.000 euros, mai no havíem estat tan a prop de recuperar aquests doblers”, afegeix Pedro Rosselló. Des de l’Ajuntament valoren molt positivament l’anunci d’aquest pagament i “la cordialitat, l’interès i el respecte institucional en què es va desenvolupar la reunió amb el conseller Joan Font malgrat les diferencies polítiques que puguin existir”, sentencià el batle.

El pont
A finals de l’any 2011 el pont del Riuet de Porto Cristo va deixar d’existir. La infraestructura elevada que s’havia inaugurat l’any 2004 havia costat més d’un milió d’euros a l’Ajuntament de Manacor, el Consell de Mallorca i el Govern de les Illes Balears. Els tribunals varen declarar il·legal la infraestructura i encomanaren la tasca de fer-lo desaparèixer a l’Ajuntament. La demolició del pont va costar 962.000 euros. L’obra era complexa perquè per l’antic pont hi passaven canonades i connexions elèctriques que es varen haver de refer i en un primer moment l’Ajuntament va haver d’assumir inicialment el cost complet de les obres tot i el compromís del Govern i del Consell de pagar a parts iguals les despeses de desmuntatge del pont.

El Govern no va pagar el deute amb l’Ajuntament fins a finals de l’any 2013, amb gairebé dos anys de retard. Ara, si es compleix el compromís anunciat pel Consell de Mallorca, l’Ajuntament podrà recuperar quatre anys més tard els 330.000 euros que anticipà per esbucar el pont del Riuet.

*Imatge extreta d’arabalears.cat

Back To Top
Search