skip to Main Content

“El dret al lliure pas dels excursionistes no serà mai negat per nosaltres, resoldrem el problema sense murs ni tanques”

La setmana passada publicàvem la denúncia d’una lectora nostre entorn d’una suposada alteració de caminois a primera línia de costa entre el caló d’en Rafelino i cala Petita. La informació apuntava que l’autoria d’aquestes alteracions seria de la propietat tercer dels xalets d’aquesta zona. Precisament, la propietat d’aquest immoble ens ha enviat aquest escrit a mode de resposta.

Cal tenir en compte que, a causa de la situació de Coronavirus, cada vegada hi ha més excursionistes i ciclistes que volen passejar per la mar. Aquesta necessitat de passar més temps a la natura és, per descomptat, una cosa bona i no ha de ser impedit per ningú. No obstant això, atès que ara clarament més persones i en part amb bicicletes de muntanya ràpides cerquen nous passatges dins la garriga i arbusts a vorera de la mar, vàrem decidir posar mesures preventives en contra de l’evident destrucció de la nostra franja costanera. Concretament, hi havia tres caminois ampliats activament pels usuaris que discorrien en paral·lel a pocs metres de distància. Això estava provocant una pertorbació greu a la vida animal i vegetal provocant la seva expulsió dels voltants.

Per desgràcia, no tots els visitants d’aquesta zona són atents amants de la naturalesa, i no tenen en compte les necessitats de les tortugues en perill d’extinció i els ocells que fan els seus nius pels voltants.  

Així que vàrem decidir canalitzar tots els camins cap a un únic camí existent i naturalitzar els altres caminois, usant i re-col·locant les pedres que s’havien retirat del seu lloc pels usuaris; així com utilitzant branques ja tallades de les meves finques (no s’ha arrabassat cap garriga ni matolls de la zona costera) tot amb la finalitat que la zona es pugui recuperar de forma natural i pugui tornar a créixer.

Es vol posar de manifest que tot i tenir el dret com a propietari, no tenim la intenció d’instal·lar tanques ni obstacles artificials. Hem arreglat el camí més baix perquè els excursionistes puguin gaudir amb seguretat i comoditat del seu dret a passar i gaudir d’aquesta zona excepcional.

Les actuacions dutes a terme no obstaculitzen el lliure passeig a vorera de la mar, ni s’ha fet o canviat res en la zona de protecció de la mar. Al mateix temps, la zona de garriga i matolls així com el seu sensible hàbitat natural, en part en perill d’extinció, ha estat protegit d’una destrucció inútil, de manera que els visitants d’aquesta zona puguin gaudir d’una naturalesa intacta. Com a propietaris tenim el deure de aplicar totes les mesures possibles per protegir paisatgísticament les nostres propietats.  

Amb aquest escrit esperam dissipar els temors i l’empipament dels excursionistes preocupats i assegurar-los que el seu dret al lliure pas per la mar mai serà negat per nosaltres. La nostra intenció és resoldre el problema sense murs i tanques que perjudiquin el paisatge, com està passant a altres propietats del voltant.

Signat: la propietat del tercer xalet entre el caló d’en Rafelino i cala Petita

Back To Top
Search