Skip to content

“Tenir un suport en aquests casos, és fonamental”

La gerenta de l’Hospital de Manacor, Catalina Vadell, està convençuda que l’AECC “farà molt bona feina” en el servei psicooncològic que gestionarà a partir d’ara i una de les garanties destacades és el fet que la professional encarregada continuarà sent la mateixa

Ben sabut és que la pandèmia ha obligat moltes empreses a abaixar les persianes i tancar de manera definitiva. Però també ha acabat amb algunes associacions, com Aprop. I per mor d’aquesta circumstància, l’Hospital de Manacor es va veure mancat d’atenció psicooncològica, el qual va oferir al centre durant gairebé 16 anys. Ara bé, “aquest servei a l’Hospital no es pot aturar i l’AECC era aquí”, explica la gerenta del centre hospitalari de Manacor, Catalina Vadell. Al final, no ha estat res més que un relleu o canvi de gestió en el servei durant el qual, segons explica la també oncòloga, no hi ha hagut cap problema ni un.

A més a més, Vadell apunta que l’associació estatal ja tenia un conveni amb l’Ib-Salut, per la qual cosa només s’han hagut de fer els tràmits corresponents perquè es pogués aplicar.

La gerenta de l’Hospital també és una de les membres fundadores d’Aprop, tot i que assegura que és objectiva per poder afirmar que durant aquests anys, l’associació local “ha fet una feinada extraordinària i estàvem contentíssims, però vàrem haver de cercar solucions i estic segura que faran molt bona feina”.

Ja fa unes setmanes que l’AECC va assumir la gestió del servei psicooncològic, però el temps que porten no és suficient per poder-ne fer una valoració així com toca, segons Vadell. Tot i això, n’està segura que el canvi no es notarà massa, ja que “la professional és la mateixa, Catalina Garau”. Per tant, en fa una “valoració bona” i està “contentíssima” que la psicooncòloga continuï ocupant el mateix lloc, ja que “és una persona amb una formació i una trajectòria extraordinària”.

Un altre factor que continuarà intacte, és que aquest servei no suposarà cap despesa a l’Hospital de Manacor. També és important recalcar que quan la situació sanitària ho permeti, es reprendrà el servei de voluntariat per acompanyar els familiars i usuaris.

Un servei essencial

Catalina Vadell considera que el servei d’atenció a pacients oncològics i a les seves famílies és molt important. “El càncer provoca un dalt baix, un diagnòstic de càncer encara s’associa a patiment i mort”, argumenta. Ara bé, tot i ser conscient de la por que suposar fer front a aquesta malaltia, aprofita per recordar que, “afortunadament, de cada vegada hi ha més persones que es curen”. Per tot això, assegura que “tenir un suport en aquests casos, és fonamental”.

Però no només és essencial pels pacients oncològics, sinó que pels professionals que els tracten. I a l’Hospital de Manacor en fan ús. Defensa que “la feina dels professionals és molt dura” i Catalina Garau sempre els ha recolzat en aquest sentit.

Problemes d’espai

Segons el conveni, s’hauria d’habilitar un espai específic perquè l’AECC pugui desenvolupar la seva tasca amb tranquil·litat al si de l’Hospital de Manacor. Fins ara, Garau estava integrada dins l’equip d’oncologia i utilitzava un despatx d’aquest sector. “No hi ha un espai concret per l’AECC”, reitera Vadell, i recorda que al centre hi ha un problema d’espai i tots s’han d’adpatar a les circumstàncies.

Back To Top
Search