skip to Main Content

El govern balear posa en marxa l’obligació de dur mascareta al carrer

La nova realitat després del confinament ve acompanyada de la mascareta obligatòria a l’aire lliure i dins dels nuclis de població. Es podrà prescindir d’ella en situacions excepcionals com per exemple l’esport o els passejos a la natura. Les sancions per no dur-la comencen a aplicar-se avui.

El govern ha modificat aquesta setmana el Pla de mesures excepcionals per fer front a la crisi sanitària i això suposa tota una sèrie de novetats, entre les quals hi ha l’obligatorietat de dur mascareta. Aquesta obligació serà per totes aquelles persones majors de 6 anys i que no puguin demostrar cap incompatibilitat per motius de salut a l’hora de dur la mascareta.
Des de la Conselleria de Sanitat i Consum informen que la mascareta s’ha de dur sempre pel carrer i a l’aire lliure dins dels nuclis de població, en comerços, en espais tancats d’ús públic i en espais d’atenció al públic.
Així i tot, es matisen certes excepcions a aquesta obligació. Per exemple, a l’hora de fer esport no és necessari dur-la posada ni tampoc en passejos vora la platja o en passejos marítims, sempre que es pugui mantenir la distància de seguretat entre persones. Sota aquestes condicions, tampoc cal que es dugui en els centres de treball, quan es consumeixi menjar i beure, en el cas de tocar instruments de vent o a l’aire lliure, fora dels nuclis de població. Així mateix, tampoc és necessari que la duguin els menors de 16 anys en les activitats de lleure d’estiu que es facin en grup i tampoc és obligatori dur la mascareta posada en cas de fumar.
Les sancions per no complir aquesta normativa es començaran a posar a partir del pròxim 20 de juliol i seran d’un màxim de 100 euros. La nova normativa però, també recullen una sèrie d’infraccions greus i molt greus més enllà de no dur la mascareta com per exemple que els locals incompleixin la limitació de cabuda o d’horaris, l’organització de festes i reunions amb aglomeracions o la comercialització de festes o party boats. Aquestes sancions van des dels 3001 euros fins als 60.000, les greus i dels 60.001 als 600.000 euros les molt greus.
D’altra banda, la resolució que es va publicar al BOIB el passat dilluns, també recull certes novetats pel que fa a les restriccions d’aforament. De fet, les reunions familiars i socials poden aplegar com a màxim 30 persones en llocs tancats i 70 en llocs oberts. Les noces i altres cerimònies oficials també tendran la limitació de no superar el 75% de l’aforament de la instal·lació, sigui pública o privada i amb una limitació de màxim 250 persones en espais a l’aire lliure i de 150 en espais tancats. Així mateix, les corals i les bandes de música no podran ser de més de 30 persones i tothom haurà de dur mascareta excepte els instruments de vent. En cas que els assajos i els concerts d’aquestes agrupacions es facin en espais tancats, la normativa disposa que la distància interpersonal s’augmenti fins als tres metres, entre cantants, músics i també del públic.

 

Back To Top
Search