Skip to content

El missatge guerracivilista del vicari de Sant Feliu de Llobregat

La polèmica per l’accés a completes ha fet reprendre un foc que fa 86 anys que està colgat i que de tant en tant reviscola. L’enfrontament entre el poder civil i l’eclesiàstic a Manacor és total. Mentre l’església apunta directament al batle com a màxim responsable de l’incompliment del pacte amb els assistents als assajos de les completes (segons el qual tendrien accés a la festa de les completes avui horabaixa), Miquel Oliver es defensa dient que “ni jo ni la policia hem decidit qui entra i qui no entra, sobretot de la manera que ho han fet”.

En comptes de calmar els ànims, però, les coses s’han enceses encara més. Avui a completes hi acudeix el bisbe de Mallorca, i entre els capellans convidats també a participar-hi, com a la resta d’actes litúrgics d’aquests dos dies (les beneïdes i l’ofici de demà), hi ha el manacorí Joan Francesc Cortès, recentment ordenat capellà a la diòcesi de Sant Francesc de Llobregat, localitat on ara actua de prevere.

Cortès ha incendiat les xarxes amb un missatge al seu compte d’Instagram: “Qui legisla i viu sense Déu està condemnat a mentir i a no acceptar mai la culpa. A donar la culpa als altres i a no acceptar mai la seva pròpia responsabilitat. Som els nebots dels qui no vàreu poder cremar el 36”. És senzill llegir el missatge aplicant-lo a la realitat viscuda a Manacor entorn de l’aforament de l’església, l’assistència d’avui a completes i la manera de resoldre el problema.

Cortès, que s’ha deixat veure avui dins el trull santantonier abillat amb sotana i ulleres de sol, amb aquest missatge, a més, condemna a la mentida i a la irresponsabilitat tots els qui no professen la seva fe.

La postil·la final no pot deixar ningú indiferent. “Som els nebots dels qui no vàreu poder cremar el 36”. Cortès pren partit i es posiciona al costat dels religiosos assassinats durant la guerra civil i, alhora, també, del bàndol feixista pel qual lluità l’església catòlica.

Després d’aquest missatge, sembla que des de l’equip de govern manacorí, s’han fet passes per mirar d’impedir que finalment Cortès presidesqui les beneïdes de demà, tal com estava previst.

Back To Top
Search