skip to Main Content

La glosa recupera els nivells d’activitat anteriors a la pandèmia amb el retorn de Sant Antoni

 

No hi ha dubte que una de les estrelles de la festa santantoniera és la cançó i la glosa. Els darrers vint anys, a més, la cançó improvisada ha pres molta força dins la festa, tant quan és inclosa dins els programes oficials, com quan sorgeix fresca i espontània enmig d’una rotlada enrevoltant un fogueró. Maribel Servera, presidenta de Glosadors de Mallorca, explica que enguany, després de la pandèmia “torna ser un any normal. Tenim moltes glosades arreu de Mallorca, i hi ha vegades que el mateix dia n’hi ha dues o tres, i els glosadors ens hem de repartir”.

Diu Servera que durant l’any la recuperació ha estat més lenta: “Ha costat, però els darrers mesos ens hem acostat a les xifres habituals”, i remarca que on s’ha conegut més la minva després de la pandèmia ha estat “en les glosades de bar”, que es recuperen més lentament.bar.

Per a la glosadora manacorina, més que una carregada de piles, Sant Antoni suposa per al món de la glosa “un mostrador per als glosadors, perquè és l’època de l’any que arribam a més llocs i a més gent”. Per Sant Antoni viuen sensacions contradictòries, “per una banda perquè arriben glosades que esperam tot l’any, com la del Mallorquí, i per l’altra, així com passen els dies, ens trobam més cansats, perquè hi ha molts de tallers, glosades i ximbombades”.

Back To Top
Search