Skip to content

NOTÍCIA

El Museu de Manacor ultima la nova sala dedicada a l’època medieval i obre a les visites la farinera del molí d’en Beió

El Museu de Manacor es prepara per ampliar la seva exposició permanent i també per obrir al públic l’antiga farinera del molí d’en Beió, convertida ara en un nou espai museïtzat del municipi.

A la seu principal del museu, la torre dels Enagistes, s’està ultimant la nova sala dedicada a l’època medieval que ampliarà el recorregut i l’abast històric de l’exposició permanent. “Van avançant les feines, està previst que a finals de març tot estigui punt per a l’obertura d’aquesta nova sala. Les peces ja estan triades i restaurades i el mobiliari de la sala està muntat”, explica la directora del museu, Magdalena Salas.

Una de les peces més grosses que acollirà la sala serà l’escultura que es trobava a la capelleta de sa Bassa. Ceràmica, obres d’art i testimonis arqueològics recuperats des de la conquesta de Mallorca per part de les tropes del rei Jaume I fins al final de l’edat mitjana completaran el recorregut expositiu.

Farinera del molí d’en Beió
Però no és l’única novetat que prepara el museu. Dissabte dia 4 de febrer s’obrirà al públic l’antiga farinera del molí d’en Beió, seu de l’Escola de Mallorquí.Va funcionar del segle XVIII fins a l’any 1996 i conserva maquinària de fusta que s’ha restaurat i està a punt per tornar a posar-se en marxa.

Un nou número de la revista Musa: una guia per implicar els museus en l’eliminació de residus, el producte de proximitat, la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic

El quinzè número de la revista Musa, que edita el Museu de Manacor, ja és al carrer. És l’única publicació de Balears dedicada a la museografia i aquesta nova edició “es dedica íntegrament a la lluita contra el canvi climàtic a través dels museus, a partir de les jornades que el museu va organitzar l’any 2022”, explica la seva directora, Magdalena Salas. A la revista es recullen diferents iniciatives, com la del Museu de Menorca, que fa anys que “ha apostat per l’ecodisseny. Això implica eliminar el plàstic de les exposicions i opta per materials locals i sostenibles a l’hora de fer cartells, panells explicatius o vitrines. Altres exemples són el Museu Marítim de Mallorca, que posa la participació de les persones en el centre; o el Museu de Son Fornés, que promou activitats a l’espai exterior i promou itineraris que, a més de monuments talaiòtics, mostren el paisatge i com ha canviat des de la prehistòria”, afegeix Salas.

PUBLICITAT

Back To Top
Search