Skip to content

El Pla General genera el rebuig de les associacions manacorines així com d’arquitectes i constructors

Una sèrie de col·lectius de Manacor com Dones de Llevant, l’Assemblea Antipatriarcal o Xítxeros amb Empenta, a més d’altres persones que s’han sumat a la iniciativa a títol individual, volen fer un front comú per tal de demanar la revisió del Pla General pendent d’aprovació. Des d’aquesta iniciativa ciutadana expliquen que fa uns dies varen entrar una instància a l’Ajuntament de Manacor per tal de demanar l’exposició pública de l’estat del Pla General i també que la setmana vinent faran una roda de premsa amb l’objectiu d’explicar les seves reivindicacions i idees. Entre altres qüestions, argumenten que el Pla pendent d’aprovació perpetua els privilegis de les famílies més poderoses de Manacor, que no protegeix el centre històric, que no fomenta l’habitatge a preus assequibles i que no posa el medi ambient ni la vida al centre. A més, reclamen una major participació ciutadana per al que ha de ser l’eina vertebradora de l’ordenació a Manacor. A aquesta iniciativa s’hi suma també l’entitat ecologista Terraferida, qui titlla de “nefast” el Pla General i demana al nou govern una revisió de la proposta perquè no resol ni el problema de l’habitatge ni tampoc es redueix l’edificabilitat, tal i com argumenta un dels membres del col·lectiu, Jaume Adrover. Afegeix que Manacor és el municipi del Llevant amb més hectàrees urbanitzables, unes 118, una xifra que, segons Terraferida, és una “barbaritat” i fan especial esment a la zona de Torreflorida i altres foranes amb sòl edificable: “S’hauria de planificar el sòl urbanitzable únicament per a equipaments i habitatges públics i redirigir el creixement cap al centre de la ciutat”. A més, també critiquen que el nou govern d’esquerres “que venia per canviar les coses” vulgui aprovar un Pla dissenyat pel PP.
D’altra banda, més d’una trentena d’arquitectes, arquitectes tècnics i constructors també es mostren contraris a l’aprovació del Pla General i han redactat un manifest que han fet arribar al consistori amb el qual també s’oposen a l’aprovació del nou Pla General perquè “consideren que aquest no defineix un model de ciutat ajustat a la realitat del terme, ni ofereix solucions als problemes endèmics de la ciutat i resta del terme municipal”. A més, en el manifest argumenten que “lluny d’afavorir la regeneració i renovació urbanes, desincentiva qualsevol inversió tendent a la reforma del parc edificat existent com a conseqüència d’uns índexs d’intensitat d’ús residencial discordants amb les necessitats d’habitatge”.
Des del departament d’urbanisme, la delegada Núria Hinojosa considera que “a l’agost no és el moment de xerrar-ne més”. Explica que ja han recollit totes les inquietuds, tant de particulars com d’associacions, que s’hi està fent feina i que tan aviat com es pugui s’informarà la ciutadania. Així mateix, es mostra dolguda perquè “no se’ns han donat ni 100 dies de gràcia per tenir l’oportunitat d’aterrar” i comenta que “he vist tot el que ha sortit per les xarxes però crec que el plantejament és erroni i hi ha moltes coses amb les quals no estam d’acord”.

Back To Top
Search