Skip to content

El ple declara la guerra a les pintades vandàliques i acorda iniciar campanyes de vigilància i conscienciació

L’Ajuntament i la Policia Local faran més vigilància per combatre les pintades vandàliques i els grafitis sobre monuments, edificis protegits i elements naturals. També es posaran en marxa campanyes educatives, de conscienciació del valor del patrimoni i dels elements de l’espai públic per prevenir les pintades. A més l’Ajuntament s’ha compromès a actuar més aviat per eliminar les pintades que hi ha i a aplicar les sancions previstes.
Amb aquests objectius tots els grups polítics del ple han aprovat per unanimitat la proposta del Partit Popular per incrementar les mesures de sensibilització ciutadana, control i sanció de les pintades vandàliques”, explicà la portaveu Maria Antònia Sansó. “Les pintades proliferen i ho hem d’aturar perquè provoquen danys a l’espai públic i també a la propietat privada”, afegí.

Prevenir i eliminar pintades
El regidor de Medi Ambient i encarregat de la neteja urbana, Sebastià Llodrà, va assegurar que “haurem de parlar de com ha de ser aquesta campanya de sensibilització i la perfilarem. És claríssim que s’han d’accelerar els procediments administratius que ara fan falta per poder iniciar la retirada de les pintades que hi ha; intensificarem la neteja així com ho marca el contracte. Per tal de millorar la comunicació amb la ciutadania tenim la línia de whatsapp, que no hi era”, va detallar Llodrà abans d’afegir que “ordenarem a la policia que vigili els espais que són sensibles”. Però aquest no va ser l’únic tema que es va discutir en el darrer plenari municipal.

Estudi sobre la prostitució i l’explotació sexual

En el torn de preguntes la regidora de Drets Socials, Carme Gomila, va informar de “l’adjudicació per 15.631 euros d’un estudi sobre la situació de la prostitució i l’explotació sexual al municipi de Manacor, un preu que l’Institut Balear de la Dona subvenciona al 80%”, va puntualitzar Gomila.

“És un estudi que feim amb la UIB, per tenir una fotografia i avaluar com està la situació, es fa en col·laboració de Metges del Món i és un projecte que neix d’una petició de l’Institut Balear de la Dona, que també hi està implicat. Molt probablement, a partir d’aquesta primera diagnosi sortiran projectes més grossos que finançarà l’IB Dona”, va afegir Carme Gomila. Des del Partit Popular la regidora Maria Bel Bauzà va retreure a l’Ajuntament que “gasti aquests doblers sense ni tan sols tenir cap competència en prostitució”.

350.000 euros per a la reforma del poliesportiu Miquel Àngel Nadal

El projecte de reforma del poliesportiu Miquel Àngel Nadal ja és un fet i “probablement el podrem licitar en les pròximes setmanes”, va explicar el regidor d’esports, Artur Aguiló a la regidora d’El Pi, Bel Febrer, que li havia demanat sobre aquesta qüestió. “Reformarem l’aparcament perquè hi puguin aparcar més vehicles, millorarem l’accessibilitat, es farà una nova redistribució dels arbres i de la jardineria. Es tancarà el solar pe evitar els actes vandàlics que periòdicament s’hi produeixen. I a més es construiran els nous magatzems que fan falta”, informà Aguiló.
Abans d’acabar el ple, el batle, Miquel Oliver, va avançar que l’Ajuntament planteja una nova iniciativa cultural al carrer del Pou Fondo. Tendria a veure, va dir, amb l’art.

Back To Top
Search