skip to Main Content

Com es preparen per a les pròximes eleccions municipals?

“Podria tornar a ser el batle”

Després de tres anys de mandat marcats per una pandèmia i situacions excepcionals, com el temporal Glòria, l’actual batle de Manacor, Miquel Oliver, fa un balanç positiu de la feina feta. A més, destaca que el 80% de les promeses electorals ja s’han complit. Ara els queda un any per “tancar moltes de les coses que s’han començat i és el que arrodonirà la gestió feta”.

A menys d’un any de les pròximes eleccions, les expectatives futures són positives. Oliver explica que “l’objectiu és millorar els resultats que vàrem tenir i tenir un pes més elevat a l’equip de govern; estic convençut que en tornarem a formar part i que podria tornar a ser el batle”.

De fet, MÉS-Esquerra ja es prepara per a aquesta cita. Un dels seus objectius principals és “consolidar el canvi que s’ha fet a Manacor”. Ara bé, per ara, l’únic que tenen confirmat és que ell mateix tornarà a ser el cap de llista, queda acabar de configurar la llista i el programa electoral, el qual serà “molt assequible, proper a la ciutadania i creïble”.

“Aspiram a ser la candidatura més votada”

La portaveu del PSIB-PSOE a Manacor, Núria Hinojosa, explica que la seva fita de cara a les pròximes eleccions municipals és “guanyar-les i aconseguir la batlia”, com “qualsevol candidat que es presenta”. De fet, les encaren amb optimisme: “Confiam que el nostre grup creixi en nombre de regidors i aspiram a ser la candidatura més votada”. Així, espera tornar a estar al capdavant dels socialistes i quan ho tenguin decidit es posaran a treballar per “tenir la millor llista de totes” i poder presentar un projecte “de fer feina pel poble, amb total dedicació i compromís”, afirma.

Una actitud que han adoptat després d’haver format part de l’equip de govern durant uns tres anys. Temps que diu que els ha servit, entre altres, per “demostrar que tenir aigua potable a Manacor és possible” o que “ha millorat l’enllumenat públic”; “en resum, podem dir que la gestió feta pels regidors socialistes és molt satisfactòria i en la mateixa línia continuarem fins a esgotar el mandat”.

“Tenim molt bones expectatives”

“Creim que hem fet molt bona feina i creim que els manacorins i les manacorines ho han vist”, assegura Carles Grimalt sobre la tasca feta per part d’Unides Podem aquesta legislatura. Una afirmació que li permet estar confiat i tenir “molt bones expectatives” de cara a les eleccions del 2023, tot i que s’estima més no fer “quinieles” amb el resultat. Això sí, assegura tenir “il·lusió de què ens torni a anar bé”.

El que encara no està ben determinat és qui encapçalarà la llista de la formació morada ni qui la conformarà. Des del primer dia que va entrar a l’equip de govern, el partit treballa amb la mirada clavada als comicis que se celebraran d’aquí a poc menys d’un any. “Hem anat fent feina i pensat què podem millorar i de quina manera”, “no és que ara ens hàgim de posar les piles i prepara un programa electoral, fa temps que ho feim”, afirma.

Una de les línies principals de la seva proposta seria conscienciar més a la gent sobre la importància de respectar el mobiliari urbà, la neteja viària i el reciclatge.

“És prest per avançar totes les propostes”

“Sense deixar de banda la nostra tasca opositora, treballem ja en la llista així com en distintes línies en què basarem el nostre programa electoral. A més, amb la renovació de la junta també hem redistribuït tasques internes de partit, ja que ara disposem d’un equip de feina notablement superior al que teníem fa tres anys”, afirma la cap de llista del Partit Popular a Manacor, Maria Antònia Sansó. Que, es val a dir, que repetirà com a candidata a la batlia amb una llista que “tendrà canvis i cares noves”. A més, assegura, que és “la llista amb més paritat que hi ha”.

Tot i ja estar fent feina en les pròximes eleccions, diu que “és prest per avançar totes les nostres propostes”. Ara bé, remarca que fa falta una piscina municipal en condicions, actuar de manera urgent a l’hipòdrom, una nova instal·lació esportiva o obrir un debat sobre l’oci i els llocs d’oci dels adolescents.

Així, Sansó té “bones sensacions i les expectatives són bones” de cara el maig del 2023. Diu que no farà “futurologia quant als resultats electorals, però les enquestes que manegem avui ens donen uns bons resultats”.

“No sé si hi haurà Pi o no”

Catalina Riera no serà candidata la batlia a les pròximes eleccions, una decisió que, explica, “no té res a veure amb la crisi del Pi perquè el 2019 ja ho vaig comunicar a Jaume Font”, president del partit en aquell moment. A més, afirma que no sap “si hi haurà Pi o no” als comicis ni si la nova formació Per Balears es presenta com una alternativa real.

Així i tot, Riera no es planteja cap escenari de cara als resultats que en podrien derivar de les eleccions. Considera que encara “és un poc prest” i el que s’ha de fer ara, en aquest any de legislatura, és “continuar fent feina pel nostre poble des d’una oposició constructiva, col·laborant amb l’equip de govern en tot allò que en deixin”.

Ara bé, sigui durant aquest mandat o ja el 2023 “sempre hi haurà coses per millorar: manca un pla de millora de totes les voravies i carrers del municipi, rutes segures per anar a escola a peu o en bicicleta, tenir aigua potable, ampliar els carrils per a bicicletes o ampliar les zones de joc infantil”. També torba a faltar “l’impuls d’òrgans com el Consell Escolar Municipal, el Consell d’Infants i la Comissió 0 a 3”.

“La gent del poble està enfadada”

Des d’AIPC ja pensen amb les eleccions del 2023. De fet, ja han “començat a fer feina, sobretot de contacte amb gent que possiblement pot anar a llistes i preparar les propostes, els projectes estan damunt la taula”, afirma la seva portaveu, Antònia Llodrà.

I és que consideren que a partir del pròxim mandant hauran de “fer feina de valent per recuperar el poble”, ja que a la tasca feta per l’Ajuntament fins ara, consideren, ha estat “bastant pèssima”. Així, Llodrà recorda que “l’estat d’abandonament s’ha anat agreujant així com ha anat passant la legislatura”; de fet, especifica que ara estan en el pitjor moment a causa de les obres de primera línia, les quals “no han ajudat gens a compondre res i la gent del poble està enfadada”. Tot i aquesta situació, explica que AIPC des de l’oposició ha traslladat al consistori totes les queixes dels veïnats i veïnades.

Amb una situació com la que es viu actualment al municipi, Antònia Llodrà preveu que els resultats electoral del pròxim maig serà “complicat”.

Back To Top
Search