Skip to content

El retorn de tot, l’arribada de l’anhel

Entre la gent que malda per aconseguir la plena igualtat ha suposat un motiu de celebració i alegria indissimulada el fet que, a la fi, una dona pogués sortir a ballar amb la colla de dimonis. És només una victòria parcial cap a la igualtat, atès que Magdalena Pérez ja ha fet tota la tasca que li havien encomanat i la festa vertadera, la dels dies 16 i 17, encara no ha començat.

Més enllà d’aquest fet transcendental a la festa de Sant Antoni, hi ha un altre element que no podem deixar passar per malla. La festa més gran de Manacor feia dues vegades que no podia celebrar-se, això vol dir que hem estat pràcticament tres anys sense festa, sense dimonis, sense cançó, sense aquella comunió identitària que, almenys un dia a l’any, fa sentir orgullosa tota la població manacorina.

Serà inevitable que aquests gairebé tres anys d’aturada tenguin efectes sobre la celebració d’enguany respecte de les que es feien abans de la irrupció de la Covid-19. Així, per exemple, molts d’infants de tres, quatre, cinc anys, hauran d’accedir a la visió dels dimonis i del trull santantonier per primera vegada, quan, en les condicions anteriors, ja els haurien vists més d’un pic i més de dos.

Els adolescents que setze o desset anys podran viure per primera vegada i de forma emancipada una celebració que, sense la interrupció pandèmica ja la coneixerien de forma lliure i sense el fermall vigilant de les seves famílies.

És possible, també, que entre la població adulta n’hi hagi que, d’una manera o una altra, s’hagin desconnectat una mica de la festa i que els costi tornar-s’hi a acostar o fins i tot se’n distanciïn per sempre més.

Tot això pot passar, però el sentiment general és que la gran majoria de gent espera de forma ansiosa el retorn de la festa i dels dimonis. La cosa promet més bauxa i més disbauxa que mai. Caldrà, per això, que tant la població santantoniera com les autoritats pertinents posin seny i mesures perquè la festada no surti de mare.

Mentrestant, tant si sou dels qui reenganxau, com si sou dels qui ho mirareu de la barrera, tant si sou joves com si sou vells, tant si sou infants, com adults treballadors, que tengueu molt bon santantoni, i que molts d’anys a tothom.

Back To Top
Search