skip to Main Content

“El sentit de les cançons el posa qui l’escolta”

Joan Pons (Guissona, Lleida, 1981) és el cantat d’El Petit de Cal Eril i diumenge presentarà el single Cauen les Estrelles a l’Auditori de Manacor. A continuació explica alguns detalls del nou disc.

Dia 7 de maig vàreu publicar el darrer single, “Cauen les Estrelles”, que és un avanç del proper disc. De quina manera la podries descriure?
Sempre em costa molt explicar les cançons. I no ho faig mai. Ni jo sé de què parla ni perquè funciona. Simplement puc dir que han sortit d’un espai de mi i que entre els cinc l’hem construït. La gent que l’escolti li pot posar el significat que vulgui. Són obertes. Per mi té un significat que potser a una altra persona no li quadra o li pot ser complementari. Ens agrada que cadascú se la faci seva. El sentit de les cançons el posa qui l’escolta.

Què la fa especial perquè sigui el single?
Totes les cançons són especials perquè crear alguna cosa de zero és especial, com un quadre o un invent. Qualsevol cosa que surti del teu interior és especial.

I el videoclip, què representa?
Per mi és com una mena de nou món, on la gent s’organitza d’una altra manera i arriba un personatge accidentalment, a qui accepten. A més, ha perdut el nord.

El nou disc serà molt diferent del que teniu al públic acostumat? Sempre intentam que sigui el més diferent possible a l’anterior disc. Tant la manera com ho hem fet, com amb les cançons. Sempre hi ha una mena de fil que els connecta a tots. Però intentem que el fil vagi a parar a llocs diferents

Com ha estat el procés de creació i gravació d’aquest darrer disc?
Molt divertit. Intentem que sigui divertit a l’hora de fer, perquè traspassa més enllà i el públic ho percep. Ha estat un procés molt ràpid, però per mi, molt divertit. Ja fa uns quants mesos que el vàrem gravar, però varen ser dies molt creatius.

A quin punt de la vostra carrera us situa?
Al principi i al final. Cada cop que feim un disc començam de nou. Quan n’acabam un, necessitam fer-ne un altre. No sento que hem anat pujant una escala ni veig el final. Hem anat avançant, però no en tenim ni idea. Per això sembla que estam a l’inici.

Tornau als escenaris coincidint amb la publicació de “Cauen les Estrelles” i el cinquè concert serà a l’auditori de Manacor. Hi tocareu cançons noves?
Amb la pandèmia havíem fet alguns concerts, menys del que estàvem acostumats. Però ara portàvem mesos sense res i al maig, amb la primavera, ha arribat tot. Ha estat un trasbals en el bon sentit de la paraula. I a Manacor sí que tocarem algunes cançons que encara no s’han publicat i que formen part del nou disc. De fet, ja en tocam. També feim adaptacions de cançons antigues, les intentem portar cap a la sonoritat del nou projecte. Així, els hi dones una nova vida.

Quina és l’objectiu del concert? És a dir, què voleu transmetre a tota aquesta gent que vendrà?
Sempre tenim força en compte els concerts. Volem sentir que estem emocionats amb què fem i que la gent s’emocioni amb nosaltres, aquest seria el tema.

Dir a la gent que vingui perquè serà un concert molt ben parit. I sempre és divertit. Convid a tothom que vingui a Mancor, que passarem una bona estona.

Back To Top
Search