skip to Main Content

El solar de Majorica, una perla en brut

Dedicam el reportatge central d’aquesta setmana a l’aprofitament del solar que va ocupar durant un segle l’antiga fàbrica de Perlas Majorica. Després de la crisi de la companyia superada amb el suport institucional d’Ajuntament i Govern balear, la fàbrica es va concentrar a la nau que l’empresa ja tenia en marxa al polígon industrial i els terrenys es varen requalificar com a sòl urbanitzable on, segons l’actual pla general es podran construir fins a 157 habitatges, a banda d’un gran espai obert municipal amb més de 7.000 metres quadrats i un espai cobert que ofereix múltiples possibilitats d’ús. És una llàstima que aquella operació tampoc no servís per sanejar definitivament l’economia de Majorica, la continuïtat de la qual avui torna penjar d’un fil, amb un concurs de creditors en marxa i la incertesa que provoca en tot el col·lectiu de treballadors la destinació final de la companyia, que encara no se sap per qui serà adquirida.

En qualsevol cas, de les més de 800 persones que hi varen arribar a estar empleades en qualque moment hem passat a les escasses 300 de l’actualitat, de les quals només 50 fan feines a temps parcial. Les altres continuen amb l’ERTE que l’empresa va obrir dia 14 de març de l’any passat. Un desastre de dimensions descomunals per a un poble com Manacor.

Però com que de tot se n’ha de treure qualque lectura positiva, hem de comprendre que la promoció del solar de l’antiga fàbrica permetrà la construcció de més de 150 habitatges sense sortir de les rondes ni consumir més territori fora del nucli i també posarà a disposició dels ciutadans un espai exterior en forma de parc en un indret prou allunyat dels altres dos parcs existents i amb un espai cobert polivalent que podria donar sortida a una de les demandes que des de fa tants d’anys hi ha a Manacor: un lloc cobert on es puguin fer concerts. De ben segur que amb un pla seriós i ben estudiat encara podran sortir més usos per al gaudi de tota la ciutadania en aquest espai. Esperem que aviat en puguem fruir. Si és així, voldrà dir que l’Ajuntament ha aprovat el Pla General i que el món haurà sortit de la crisi mundial per la pandèmia de la Covid-19. Que així sigui!

Back To Top
Search