skip to Main Content

El Teatre de Manacor presenta més de quaranta espectacles per la temporada 2019-2020

La temporada d’enguany amplia l’oferta de concerts, amb diversos espectacles de l’Orquestra Simfònica i la Banda de Música de Manacor. Així mateix, hi haurà la vint-i-quatrena Fira durant el mes d’octubre, majoritàriament amb espectacles de Mallorca. La temporada Gran, que començarà el mes següent i s’allargarà fins el juny, amb espectacles en català de fora de l’illa.

Foto: Maria Nadal/UH

Més de dues-centes persones varen omplir dissabte passat el hall de l’Auditori per gaudir de la presentació de la nova temporada 2019-2020 del Teatre de Manacor. Vint-i-quatre anys de Fira, reten homenatge enguany al cinquantè aniversari de l’esbucament del Teatre Principal i donen el sus per una temporada carregada de cultura amb gairebé cinquanta espectacles entre concerts i teatre.
L’acte que va dirigir l’actriu manacorina Bàrbara Nicolau, va comptar amb un tastet de l’obra “Una flor no fa estiu”, dels manacorins Sebastià Adrover i Salvador Miralles i que es podrà veure a la Fira d’octubre el dia 26. Entre moltes altres, algunes de les obres destacades del panorama local i que es podran veure durant el mes d’octubre són “Black Box”, amb Carme Gonzàlez i Pere Aguiló sota la direcció de J.M.Albinyana; “Coloma” amb l’actriu Marina Collado o “La Malcontenta” l’obra de Sebastià Alzamora amb Agnès Llobet d’intèrpret sota la direcció de José Martret.
L’esdeveniment també va comptar amb les actuacions de la Banda de Música de Manacor i una altra d’un quartet de l’Orquestra Simfònica de les Illes. En aquest sentit, la temporada d’enguany potencia la presència d’espectacles musicals, passant de sis a vuit espectacles de la Simfònica i amb quatre concerts de la Banda de Música manacorina. De fet, el primer espectacle que obrirà les portes de l’Auditori és un concert pel trentè aniversari de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, amb la mezzosoprano Maria José Montiel sota la direcció de Pablo Mielgo. Es tracta del mateix concert que es va fer l’any 1989 i que únicament es farà a l’Auditori de Manacor i un dia abans al Teatre Principal de Palma. Totes les entrades ja es poden adquirir a través de la web o presencialment al Teatre de Manacor en els horaris indicats.
D’altra banda, també es pogueren escoltar les intervencions de Maria Pastor, directora insular de Cultura, Mateu Alexandre Malondra, director de l’Institut d’Estudis Baleàrics, Pere Josep Malondra, gerent de la Fundació Orquestra Simfònica de les Illes i del regidor d’Educació i Cultura de l’Ajuntament, Mateu Marcé, qui va reconèixer la tasca de l’actual director del Teatre, Tomeu Amengual i va agrair l’esforç pressupostari de les diferents institucions per tirar endavant una programació que és referent a Mallorca i més enllà. D’altra banda, el regidor d’Educació i Cultura, Mateu Marcè, ha volgut recalcar al nostre mitjà que a Manacor “tenim una gran quantitat d’actors de base gràcies a la Mostra” i que la línia de feina ha de ser la mateixa que fins ara: “Apostar pel teatre en català, de qualitat i prioritzant el teatre local”. A més, tot fent menció a l’augment dels espectacles musicals, Marcé afirma que l’entrada de Sus Mateu com a membre de la Junta Rectora del Teatre, servirà per augmentar i diversificar l’oferta musical que s’ofereix actualment al teatre. D’altra banda, el regidor recalca la necessitat de teixir un conveni de col·laboració entre el Consell de Mallorca, el govern autonòmic i l’Ajuntament per tal de millorar el pressupost del Teatre. Cal recordar que el pressupost, només d’escala municipal, l’any passat fou de 200 mil euros anuals i segons Marcé, aquesta partida serà més elevada el pròxim any.

Tots els espectacles de la temporada 2019-2020 aquí

Back To Top
Search