skip to Main Content

Eleccions, Vox, Ciutadans, el pacte PSOE-Unides Podem… en boca de tothom

1. Per a què han servit aquestes eleccions?
2. Com expliques la debacle de Ciutadans?
3. Et preocupa la pujada de Vox?
4. Com ha d’afrontar la qüestió catalana el nou govern?
5. T’agrada aquest pacte exprés entre PSOE i Podem?

Bernat Amer: “No hi haurà solució si no hi ha diàleg”

Resultado de imagen de bernat amer

1. Per demostrar que tenim uns líders polítics “mediocres” que no varen ser capaços de pactar un govern quan les circunstàncies eren més favorables.
2. Crec que ha estat previsible i lògica i, fins i tot,massa tardana. Un partit que es gira cap allà on ve el vent, sense un objectiu clar i amb un líder amb massa afan de protagonisme no pot arribar molt lluny.
3. Evidenment que em preocupa! Tots els extremismes són dolents, molt més els que fomenten l’homofòbia, la xenofòbia,la segregació entre races, sexes i cultures i el masclisme. No puc entendre que hagi dones que votin un partit que les menysprea.
4. Amb diàleg, sense cap dubte! No hi haurà solució si no hi ha diàleg. Cada vegada les postures semblen més enfrontades. Seria convenient cercar interlocutors que valoren la situació des d’una altra perspectiva i siguin capaços d’arribar a pactar un referendum amb totes les garanties democràtiques necessàries, igual que hauria de fer l’ Ajuntament de Manacor a Porto Cristo, tal i com se varen comprometre els partits que ens governen.
5. Crec que és el menys dolent dels pactes que es podrien signar. Haurien de ser capaços de formar un govern amb criteris clars per resoldre els problemes que tenim i patim i no deixar-los a un costat, com han fet a altres legislatures. És urgent necessari obtenir un finançament just!

Jeroni Galmés: “Vox no ha aparegut per generació espontània”

Resultado de imagen de jeroni galmés

1. Per certificar la curtor de Sánchez, que el PSOE actual no difereix de la dreta de l’Estat en determinats temes centrals de la política espanyola i que una part important dels espanyols compra feixisme.
2. Trasvassament de la còpia a l’original.
3. No. VOX no ha aparegut per generació espontània. Estava latent dins altres partits i ara s’ha expressat.
4. En aquest ordre: demanar perdó, amnistiar i pactar la celebració d’un referendum d’independència.
5. Tant poc o molt com el del partit socialista i el bloc d’esquerres de Portugal.

Francesc Rosselló: “Ciutadans s’ha enterrat ell mateix”

Resultado de imagen de francesc rosselló1. Aquestes eleccions han servit per desmuntar completament el mite de l’èxit de la transició espanyola. Els resultats de la ultradreta demostren que hi ha molta gent que pensa que els preceptes franquistes són més bons que els democràtics. El pitjor de tot és que, possiblement, una gran quantitat d’aquestes persones són massa joves per haver viscut la dictadura i, per tant, han “heretat” aquestes idees i les han mantingut vives fins avui dia. A més, s’ha demostrat la inoperància estratègica del PSOE, el qual ha perdut escons, quan pensava que arrasaria. No obstant això, els habitants de les Illes seguim demostrant de manera masoquista que som incapaços de defensar els nostres interessos a Madrid ni amb un sol diputat d’un partit illenc. Una llàstima.

2. Ciutadans s’ha enterrat ell mateix. És possible fer una campanya tan ridícula? Va tenir una oportunitat d’or per posicionar-se al centre i va preferir anar massa a la dreta. Aquest lloc està massa ben ocupat. El votant de Ciutadans no és partidista com altres i ho ha vist. Ha agafat una altra papereta perquè votar Ciutadans ha perdut el seu sentit.

3. Vox? Allò que ha pujat és la marca blanca de Falange. Ens hauria de preocupar a tots perquè és l’inici de la intolerància, de l’odi i de la violència. Ja s’està demostrant. Qui estava amagat, ara està legitimat per actuar perquè el seu líder surt a la televisió, diu barbaritats obertament i el voten. Deu ser que ja es deu poder fer, no?

4. Com ha d’afrontar qualsevol qüestió un govern? Una taula, com més grossa millor; cadires a voler; i si hi ha unes canyes ja seria perfecte. Els polítics que facin política. És tan obvi que és ridícul haver-ho de dir.

5. El Sr. Sánchez no podia dormir a l’abril i ara pacta en dos dies. És molt patètic, però això hi ha. M’agrada, però veurem quin marge de maniobra tendrà Unidas Podemos amb la qüestió catalana.
Al Sr. Sánchez no li quedava altre remei que pactar. Si no, les pròximes eleccions seran 3 menys. Ara, cercarà el Sí de Ciutadans a la seva investidura per anul·lar l’independentisme. Ho pens de veres. Ja ho veurem.

Antoni Nicolau: “Tots els fatxes han sortit de l’armari”

Resultado de imagen de antoni nicolau

  1. Han servit per constatar que les coses estan com estan. Els vots de dreta i esquerra no s’han mogut. El PSOE ha vist que no tenia marge de creixement i ha hagut d’assumir que no li queda més remei que fer un pacte cap a l’esquerra si no vol perdre territori.
  2. Tot el que ha perdut Ciutadans se n’ha anat al PP i a Vox. La situació de Ciutadans ve donada per aquesta estratègia d’ubicar-se entre PSOE i PP i jugar a mitges tintes. Vox ha pres les cartes ben clares i tots els fatxes de l’Estat espanyol han pogut sortir de l’armari d’una manera clara.
  3. Entenc que la pujada de Vox no implica un augment del vot de la dreta, encara que sí que és ver que és més extremista. Des del 2011 els partits de dreta no han arribat
  4. Una de les coses que s’ha palesat és que l’independentisme ha crescut. I no sols a Catalunya, també al País Basc i Galícia. Els partits petits han crescut en aquestes eleccions. El que passa a Catalunya és un problema polític. Se n’ha de parlar i Catalunya ha de poder decidir.
  5. És el més prudent per formar un govern que duri els quatre anys i pugui dur endavant polítiques d’esquerra.

Serafí Lliteres: “Ni PSOE ni Unides Podem no tenen cap interès per millorar la situació de les nostres illes”

Resultado de imagen de serafí lliteres1. Per a res de bo.
2. Ha deixat de ser una eina útil per a l’IBEX 35 i el poder estatal i l’han liquidat. Gran part de la gent vota pel que veu i escolta als mitjans i els mateixos mitjans que abans feien campanya a favor seu, aquesta vegada l’han feta en contra seu.
3. El feixisme i l’odi al diferent sempre ha estat incrustat a part de la societat espanyola. Xuetes, gitanos, bascos, catalans i negres sempre hem estat considerats per aquesta part de la societat com a quelcom inferior. Ara se li ha donat veu en forma de diputats a qui pensa així. Evidentment és preocupant, però des del meu punt de vista tot va començar amb el menyspreu d’Alfonso Guerra quan va “passar pel ribot” l’estatut. Ell va ser qui va “obrir la veda” de la caça en forma de menyspreu al diferent.
4. Primer de tot haurien de tractar-los d’igual a igual, però això no passarà perquè no ha passat mai.
5. No em diu res, són dos partits que no han demostrat tenir cap interès en millorar la situació d’infraestructures, econòmica, cultural ni territorial de les nostres illes. Com la resta.

Back To Top
Search