Skip to content

“Vaig en moto des dels vuit anys”

Joan Sureda (Son Carrió, 2007) va ser l’any passat campió de Balears de Motocròs en la cilindrada de 65cc.

Tens dotze anys. Com i quan va començar la teva afició per la moto?
Ara ja en fa quatre que vaig en moto. Tant mon pare com el meu padrí sempre havien anat de cavalls. I jo tenia un poni. Però un dia em varen convidar a un aniversari, i al nin que feia els anys li varen regalar una moto. Des d’aquell dia, sempre en vaig voler una jo, també. Al principi mon pare em va comprar un quad i després una moto. Als vuit anys me’n varen comprar una de competició i de llavors ençà faig curses.

I en guanyes.
Sí. L’any passat anava a la categoria de 65cc i vaig quedar primer al campionat de Balears. Vaig guanyar totes les curses d’aquell any llevat d’una, que no la vaig poder guanyar perquè la moto es va espenyar. Després vaig anar al campionat d’Espanya, però allà no vaig passar dels deu primers.

Quina velocitat agafa, una moto com la teva al circuit?
No ho sé. No duen marcador de velocitat, perquè duen el mínim d’electrònica.

Has caigut mai?
Sí, moltes vegades. Enguany a la primera cursa de 85 vaig caure i em vaig rompre els dos braços. He estat dos mesos sense poder córrer.

La cilindrada va en funció de l’edat?
Sí. Jo ara encara podria córrer a 65cc, perquè tenc dotze anys, i el màxim són 13. Però si n’agaf una de 65cc, ja m’és petita. Ara competesc amb nins que tenen entre tretze i quinze anys.

No hi ha nines?
Al campionat balear hi ha dues nines, i n’hi ha una altra que ara no corr. Una va amb 85cc i les altres amb 125.

I enguany com va la cosa?
Enguany no m’ha anat gaire bé. Només he pogut córrer una cursa perquè a les altres estava lesionat. Hi ha un pilot que ens tira, i a la primera d’enguany em va tirar i em vaig encloure amb el manillar. No la vaig poder acabar.

Sou molts que correu?
Al nacional solem ser entre 35 i 40. Al balear no arribam a 25.

Com ho fas per entrenar-te?
Hi ha diferents circuits, un a Inca, un a Sant Llorenç, que és privat, un a Felanitx, un altre a Maria de la Salut, a Casablanca… Normalment jo vaig a entrenar-me a Inca, Maria de la Salut i Felanitx, i hi vaig els dimecres i els dissabtes, dos dies a la setmana.

Tens un entrenador? O vas per lliure?
Sí. Tenc un entrenador, abans en tenia un altre, però ara tenc en José del Barrio, que és un poc més bo.

Back To Top
Search