Skip to content

Els Amics de Sant Antoni organitzen els seus tradicionals premis

L’associació presenta un premi literari com a novetat que se suma als concursos d’aparadors, enramellar frontis i fotografia i anima tothom a participar a la convocatòria d’enguany.

“Us convidam a participar d’uns actes on pregam que es respectin les mesures de seguretat anticovid, perquè volem que la flama de Sant Antoni estigui ben encesa i ben present al poble de Manacor durant els dies previs a la festa fins a Sant Antoni i que entre tots els manacorins que vulguin participar decorant el seu comerç, el seu frontis, enviant les seves millors fotografies dels darrers anys o creant el seu millor relat literari puguin fer-ho i formar part activa de la festa” diuen en una nota de premsa els Amics de Sant Antoni i és que, tot i que haurem d’esperar encara un altre any per poder celebrar la festa així com toca, l’associació santantoniera no es resigna i vol mantenir viva la flama dels seus tradicionals premis.
“Malgrat no puguem gaudir de la festa, com a manacorins/es i santantoniers/es que som, pensam que hem de mantenir viva la flama de Sant Antoni i per això un altre any tornam a anunciar que organitzam els Premis Sant Antoni d’aparadors, fotografia, frontis i enguany com a novetat presentem un nou Premi Literari Sant Antoni” expliquen.
“Entenem que a causa d’aquesta pandèmia i l’augment de contagis que s’estan produint ara mateix resultava inviable mantenir la majoria dels actes que es volien dur a terme per celebrar sa festa de Sant Antoni així com la coneixem tothom qui estima aquesta festa. Però nosaltres, com Amics de Sant Antoni, no ens resignam”.
De fet, ja han publicat les bases de totes les diferents categories: els aparadors fotografia (amb imatges que s’hauran d’haver realitzat entre els dies 11 i 17 de gener de 2022, ambdós inclosos); enramellada de frontis, amb decoració lliure però en la qual es valoraran els elements tradicionals com la mata o les flors i el concurs de mostradors. Les inscripcions hauran d’efectuar-se abans de les 13 hores del dia 12 de gener.

Primer Premi Literari
Les obres participants al Premi Literari Sant Antoni de Manacor, han de ser originals, inèdites i escrites en catal i s’han d’enviar sota pseudònim a l’adreça premis.sant.antoni.manacor@gmail.com. L’extensió màxima es de 1500 paraules i el text ha de estar ambientat en les festes de Sant Antoni. Hi podran participar alumnes escolaritzats a Manacor en els cursos de ESO, batxillerat i mòduls professionals i s’estableixen dues categories: la primera, per alumnes de ESO i la segona per alumnes de batxillerat i mòduls professionals. En cada categoria hi haurà un primer premi i tres finalistes. Per aquest premi, el termini de presentació d’originals comença dia 17 i finalitza el 31 de gener. El jurat, el qual estarà format per persones relacionades amb la cultura i literatura i del món santantonier decidirà quina és l’obra guanyadora i pot declarar desert el Premi. El nom dels guanyadors es farà públic durant l’acte de lliurament dels Premi Sant Antoni de Manacor, acte per al qual encara s’ha de determinar data.

Back To Top
Search