skip to Main Content

Els banyistes de cala Varques disposaran de 32 places d’aparcament per accedir a la platja

“Hi haurà un aparcament”, així de clar i transparent s’expressava el batle Miquel Oliver en referència a les possibilitats d’accés dels banyistes a cala Varques. “Ho hem decidit utilitzant una eina supramunicipal com el PIAT. L’aparcament ens servirà per donar accés a la platja i gràcies al PIAT també podem justificar el nombre de vehicles que hi podran aparcar, que són 32”. Aquesta xifra s’obté després de l’estudi que s’ha fet per al PIAT, que estableix un nombre total de banyistes per a cala Varques de 129. Si es calcula, a més, que poden accedir a la platja quatre persones per cotxe, s’obté finalment la quantitat de 32 vehicles, que són els que podran aparcar en el pàrquing de cala Varques.

Com que el Consell és l’entitat mateixa que ha elaborat el PIAT no s’espera que pugui posar dificultats a l’hora d’autoritzar l’aparcament, que, tanmateix, haurà d’anar acompanyat d’informes favorables de part de totes les administracions competents.

El quid de la qüestió, per al batle Oliver, “és saber quan obtendrem el vistiplau de les diferents administracions. Rotundament, m’agradaria poder-ho confirmar per a aquest estiu que ve”.

La garantia que més de cent persones podran accedir a la platja havent aparcat correctament el seu vehicle en un punt més o menys pròxims de la cala s’hauria de complementar amb altres mesures dissuassòries. El batle Miquel Oliver recorda que “prohibit aparcar a la carretera ja hi està, i abans de l’estiu passat ja es va fer una actuació específica i es va pintar de color groc a banda i banda del vial. Aquesta feina està feta, i qui ha de vetlar perquè es compleixin les normes en aquest indret és la guàrdia civil, perquè la competència de carreteres és seva”. En aquest sentit, afegeix Oliver, “haurem de continuar col·laborant”, alhora que es felicita perquè sembla que “la utilització il·legal que hi havia almanco s’ha vist minvada de manera notable”.
A banda de l’ocupació de la platja el PIAT també serveix per regular-ne els accessos, per això l’Ajuntament vetlarà que la gent aparqui “en els llocs on està permès.”

Miquel Oliver recorda també que serà feina de la Conselleria i de Xarxa Natura 2000 “actuar en tot l’entorn de cala Varques i també en el recorregut que es pot fer a peu per accedir-hi des de l’Estany d’en Mas”. Un altre dels punts calents dels usos de cala Varques és la presència d’embarcacions fondejades, que també caldrà regular de qualque manera.

La solució d’accessos i aparcaments que planteja, per tant, l’Ajuntament, haurà de comptar necessàriament “amb la col·laboració dels propietaris”. Per ara el que es pot dir és que “els aparcaments es fan enfora de la costa i suposaran el mínim consum possible de terreny”. Com que 32 places d’aparcament són molt poques, l’Ajuntament no es planteja, de moment, la contractació de cap persona que se’n cuidi. En tot cas, sí que hi hauria una senyalització ben visible des de la carretera que avisaria de si hi ha places d’aparcament lliures o no.

Finalment, l’Ajuntament també farà arribar al Consell de Mallorca perquè els revolts morts de l’antiga carretera no serveixin com ara d’aparcament als banyistes de cala Varques. La solució ha sortit “dels mateixos propietaris, que són un total de tres, que, juntament amb el Consell, serien els únics que tendrien clau per accedir al tancat d’aquest revolt mort i posteriorment a les seves propietats”.09

Back To Top
Search